Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου στο ΠΑΜΕ

Καθαρίστριες Νοσοκομείου
23 Σεπτεμβρίου 2017 / 08:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ρίχνουν λάσπη και προπαγανδίζουν εναντίον μας» αναφέρει το Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε ανακοίνωση

που εξέδωσε, μετά την επαναπρόσληψη υπαλλήλων με ατομικές συμβάσεις:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή Κο Φοίβο Κακαβίτσα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και όλους όσους εργάστηκαν για να γίνουν οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ. πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε επίσης τα Σωματεία του Νοσοκομείου, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και όλα τα Σωματεία της Κέρκυρας, που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας και μας στήριξαν.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την λειτουργία της καθαριότητας στα νοσοκομεία μέσω απευθείας συμβάσεων με τους εργολάβους και όχι μέσω εργολαβικών εταιριών.
Δικαιώθηκε ο αγώνας που έκανε το Σωματείο μας, με όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, διεκδικώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, που ο εργολάβος τα παραβίαζε συνεχώς.

Βεβαίως είναι ένα θετικό βήμα η εξέλιξη αυτή. Εμείς θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή εργασία, διότι η καθαριότητα είναι πάγια και διαρκής ανάγκη.
Λυπούμαστε βαθύτατα για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την εργασία τους και απορρίφθηκαν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος, λυπούμαστε για την στάση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, που συνεχώς έριχνε λάσπη, κινδυνολογούσε και προπαγάνδιζε εναντίον του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αλλά και εναντίον του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Προσπαθούσε και προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους μας και την κοινή γνώμη ότι με τους δικούς τους αγώνες θα πετύχαιναν το ακατόρθωτο, το ιδανικό, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να διαιωνίζεται η κατάσταση με τους εργολάβους.
Εμείς δεν είμαστε ονειροπόλοι, είμαστε ρεαλιστές, γνωρίζοντας για τι ακριβώς πρέπει ν’ αγωνιστούμε και κυνηγώντας το εφικτό, όχι χίμαιρες».