Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας: Το πραγματικό πρόβλημα πίσω από τη μεταφορά του Βρετανού τραυματία

Σωματείο ναυτεργατών
02 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η διακομιδή του Βρετανού τραυματία με πλοίο από το νησί των Παξών στην Ηγουμενίτσα το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας

απέστειλε επιστολή προς τα Υπουργεία Υγείας, Ναυτιλίας και την 6η ΥΠΕ.

«Με αφορμή τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η διακομιδή την 29/8/2017 του Βρετανού υπηκόου Tom Byfield  με πλοίο από το νησί των Παξών στην Ηγουμενίτσα και την καθόλα ψεύδη και δυσφημιστική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, θα θέλαμε να επισημάνουμε και να επικεντρωθούμε στο κύριο πρόβλημα το οποίο είναι η διακομιδή βαρέως πασχόντων ασθενών από τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά Μαθράκι, Οθωνούς και Ερείκουσα σε νοσοκομείο ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο με συνθήκες απαγορευτικού απόπλου πλοίων καθώς και την καθημερινή συνηθέστατη διακομιδή από το Νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επειδή τα επιτόπια μέσα δεν επαρκούν.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν κατηγορούμε και δεν αποδίδουμε ευθύνες στους γιατρούς , το προσωπικό, το ΕΚΑΒ, αναγνωρίζουμε ότι υπερβάλλουν εαυτούς αν και εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή μέσα. Αυτό που νοσεί πραγματικά είναι το σύστημα Υγείας και αυτό συμβαίνει επειδή αδυνατείτε να το οδηγήσετε σε ικανοποιητικά επίπεδα παροχής υπηρεσιών, τα οποία να αρμόζουν στο ελάχιστο της αξιοπρέπειας του δοκιμαζόμενου και σκληρά φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.

Όσον αφορά τους ναυτικούς και τις ναυτιλιακές εταιρείες, έχουν αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν την ευαισθησία τους σε παρόμοια περιστατικά και έχει απονεμηθεί σε πλοίο της γραμμής μετάλλιο τιμής για διακομιδή από τους Παξούς με ακραίες καιρικές συνθήκες απαγορευτικού απόπλου, όπου δεν είχε δοθεί άδεια σε ελικόπτερο super puma να απογειωθεί.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας  ως προς την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓΝ Κέρκυρας και της διακομιδής ασθενών από τους Παξούς και τα Διαπόντια, τα συγκεκριμένα νησιά δεν βρίσκονται στη μέση κανενός ωκεανού, είναι Ελλάδα και χρήζουν καλύτερης αντιμετώπισης». 

Η επιστολή κοινοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το Κέντρο Υγείας Παξών και τα Ναυτεργατικά Σωματεία