Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Your Thoughts on Greece: 1η Πανελλαδική Δράση Κέντρων Ξένων Γλωσσών βιωματικής εκπαίδευσης

Δράση
02 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 1η Πανελλαδική Δράση (Project) συνεργαζόμενων Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στους χώρους συνάθροισης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα και Κύπρο (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π).

Στη δράση συμμετέχουν περισσότερα από 80  Κ.Ξ.Γ από την Ελλάδα και Κύπρο.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών μέσω συνεντεύξεων στους ξένους επισκέπτες, κι έχει ως θέμα «YOUR THOUGHTS ON GREECE», διερευνά δηλαδή τις απόψεις των επισκεπτών για τη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Δράσης οι συμμετέχοντες μαθητές με την βοήθεια των καθηγητών τους, θα υποβάλλουν σύντομες ερωτήσεις στα Αγγλικά,  από προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο στους ξένους επισκέπτες. Οι  απαντήσεις  θα  επεξεργαστούν, για να γίνουν στη συνέχεια  μάθημα εργασίας μεταξύ των μαθητών στις τάξεις και των Κ.Ξ.Γ μέσω Skype. Σε όλους τους ξένους επισκέπτες που θα συμμετάσχουν θα δίνετε «κέρασμα» από ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα.
Το Σάββατο 2/9 στις 9.30 το πρωί θα γίνει παρουσίαση της Δράσης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 “Mαζί το Σαββατοκύριακο”, σε απευθείας μετάδοση από το Μουσείο της Ακρόπολης.  
Στην Κέρκυρα τη πρωτοβουλία αυτή έχουν αναλάβει και στηρίζουν οι κυρίες Ανδριώτη Πατρίτσια (Β.Α, Μ.Εd), Γραμμένου Εύη (Β.Α, Μ.Α), Κατσούλη Κατερίνα (ΒΑ), Κουτούκη Δώρα (Β.Α, Μ.Α), διευθύντριες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών: Andrioti School, Αλκινόου 33, Γραμμένου Εύη, Μοντσενίγου 7, Αγγλόγλωσσο Κατερίνα Κατσούλη, Σπ. Κοντομάρη 21, Spanou School of English, Ριζοσπαστών Βουλευτών 1.