Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αν πάρουμε κάποια αύξηση από τη Ρωσία θα είναι καλά!

Τουρισμός
29 Μαρτίου 2016 / 10:28

ΜΟΣΧΑ. Την 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε στο Expocentre της Μόσχας από 23 ως 26 Μαρτίου, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, συμμετέχοντας στην αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα,  ο κ. Νικολούζος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους  μεγάλων τουριστικών γραφείων  που ειδικεύονται στο θρησκευτικό τουρισμό. Τα μηνύματα για την Κέρκυρα είναι θετικά. Μέχρι στιγμής υπάρχει  μια αύξηση στις κρατήσεις, της τάξης  του  7%  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά  και αυτό  αν σκεφτεί κανείς ότι η Ρωσική αγορά μαστίζεται από την οικονομική κρίση, που έχει επιφέρει η υποτίμηση του ρουβλίου. 
Σημαντική ήταν  επίσης η παρουσία του Δημάρχου  στους μεγάλους τηλεοπτικούς  σταθμούς της Ρωσίας, “RUSSIA 24” και  “RUSSIA TODAY. Στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κ. Νικολούζος  αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς  μεταξύ των δυο λαών, στη  διαχρονική φιλία, στην κοινή θρησκευτική πίστη, στα ιστορικά πρόσωπα που μας ενώνουν, στο “Δίκτυο  Καποδίστρια”,  στις αδελφοποιημένες πόλεις, στη “ρωσική εβδομάδα” που διοργανώνεται  κάθε χρόνο στο νησί μας και  στο “2016  έτος Ελλάδας Ρωσίας” που  η Κέρκυρα θα  βρεθεί στο επίκεντρο  των εορταστικών εκδηλώσεων.