Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυροβολισμοί στον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ Ζακύνθου

Ζάκυνθος
29 Ιουλίου 2017 / 13:33

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Σε πυροβολισμούς προχώρησαν άγνωστοι νύχτα 27ης-28ης Ιουλίου 2017,κατά των μηχανημάτων του αναδόχου που εκτελεί τις εργασίες στην περιοχή του Βραχίωνα (θέση «Λίβας»), έτσι ώστε να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου καταδικάζει το γεγονός και τα αποδίδει όπως ο ίδιος δήλωσε «στον εκφοβισμό του αναδόχου που εκτελεί νόμιμα εργασίες στην περιοχή του Βραχίωνα (θέση «Λίβας»), έτσι ώστε να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και η Ζάκυνθος να αποφύγει τον κίνδυνο επιβολής χρηματικού προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη των απορριμμάτων στους δρόμους και σε ανεξέλεγκτες χωματερές. Πρόκειται για παράφρονη ενέργεια. Κάποιοι συνεχίζουν με αθέμιτους και επικίνδυνους τρόπους να εμποδίζουν τη συνέχιση του κατεπείγοντος έργου, με απρόβλεπτους κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Κολοκοτσάς κάλεσε τον Βουλευτή και Υπουργό Δικαιοσύνη, την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια, και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, «να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συνδράμουν τη Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τους δράστες, έτσι ώστε αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να μην επαναληφθούν παρόμοια αποτρόπαια συμβάντα. Οι απειλές και η βία από κάποιους ανεγκέφαλους δεν θα καταστρέψουν τη Ζάκυνθο».

Παρακαλεί, δε, την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου όπως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στις εγκαταστάσεις του αναδόχου, κ. Κλάδη-Αυγέρη στην περιοχή Λιθακιάς, όσο και στις εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο χώρο για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων (Λίβας).

Τέλος υπενθύμησε πως το έργο της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων έχει χωροθετηθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί από δημόσιες επενδύσεις και ΕΣΠΑ 2014-2020.

imerazante.gr