Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα η εξ αναβολής συζήτηση του «Κανονισμού» στο Δημ. Συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο
21 Ιουλίου 2017 / 12:05

Απόψε στις 7:00 η συνεχιζόμενη συνεδρίαση - Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην αναβολή  της συζήτησης για το φλέγον θέμα του «Κανονισμού της πόλης». Εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος ζήτησε (όχι επίμονα, είναι η αλήθεια) να ψηφιστεί, διότι είπε ότι έχει γίνει δημόσια διαβούλευση, έχουν τηρηθεί όλες οι προϋποθέσεις, πέρασε από ΚΑΣ και υπάρχει υπουργική απόφαση. 
Οπότε - αναρωτιόμαστε  -  η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια απλή τυπική διαδικασία;  Δηλαδή το αν θα διαλυθεί τελείως η πόλη είναι θέμα υπουργικής απόφασης;
Περιμένουμε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης με την επισήμανση  ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι  αγνοούσαν -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- το περιεχόμενο του λεγόμενου «Κανονισμού», ενώ από την «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», που εισηγήθηκε «ως έχει» την ψήφισή του (πρόεδρος Βασ.- Άρης Μπαλής) παραιτήθηκε ο κ. Μάνος Ράπτης.
Μέχρι τη συνεδρίαση ελπίζουμε οι σύλλογοι κατοίκων της Παλιάς Πόλης και οι σύλλογοι Καταστηματαρχών να έχουν φροντίσει να αναδειχτεί ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εκεί. 
Για περιπτώσεις όπως το ΤΕΕ, δεν υπάρχει θέμα. Ίσως βλέπει ότι η εφαρμογή του «Κανονισμού» ανοίγει δουλειές. Αν δεν είναι έτσι, συγγνώμη και περιμένουμε την τοποθέτησή του στα προβλήματα της Παλιάς Πόλης.