Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Γουβιών: Προστατεύστε μας από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση!

Γουβιά
07 Ιουλίου 2017 / 18:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανενόχλητοι «νομάδες» καταλαμβάνουν τα Γουβιά κάθε καλοκαίρι, ρυπαίνοντας & δυσφημίζοντας το νησί μας,

καταγγέλλει ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γουβιών, δια του προέδρου του, Μαρίνου Μικάλεφ: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Νομάδες κατασκηνώνουν περιστασιακά σε καίρια σημεία στην τουριστική περιοχή των Γουβιών. Μπροστά από την έξοδο από τη Μαρίνα Γουβιών, στο δημοτικό οικόπεδο Μπρούζου, μπροστά από το μνημείο των Βενετσιάνικων Ναυπηγείων, στο χώρο της παραλίας των Γουβιών, μπροστά από τις δημοτικές κατασκηνώσεις. Οι νομάδες καταφθάνουν με βανάκια, απλώνουν μπουγάδα, αφοδεύουν ανενόχλητοι στην καρδιά μιας τουριστικής περιοχής μπροστά στα μάτια επισκεπτών, μέχρι και που μαγειρεύουν με τη χρήση γκαζιού λίγα μέτρα μόλις μακριά από τις δεξαμενές πετρελαιοειδών που βρίσκονται στην περιοχή.


 
Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γουβιών έχει απευθυνθεί πολλές φορές στην Αστυνομία και στο Δήμο της Κέρκυρας και είναι γνώστες του θέματος. Πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2015 κατατέθηκε σχετική διαμαρτυρία προς την κ.Εισαγγελέα, στο Δήμο Κέρκυρας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας. Δυστυχώς, το φαινόμενο συνεχίζεται και τείνει να γίνει καθημερινό όσο και αν παρεμβαίνει η αστυνομία κατόπιν εορτής και ειδοποιήσεως. Είμαστε θεατές σε ένα θλιβερό θέαμα που αποτελεί εντονότατη δυσφήμιση και για την περιοχή μας αλλά και για το σύνολο της Κέρκυρας.
 
Κάνουμε έκκληση, σε όλους τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν το νησί μας, την περιοχή μας και το τουριστικό μας προϊόν. Ήδη έχουν υπάρξει διαπληκτισμοί μεταξύ νομάδων και κατοίκων, επιχειρηματιών της περιοχής. Όσο δεν αντιμετωπίζεται το φαινόμενο και δεν λαμβάνονται μέτρα πρόληψης του φαινομένου, ελλοχεύει ο κίνδυνος απρόβλεπτων συνεπειών.
Ζητούμε άμεσα από όλους τους αρμόδιους φορείς την ουσιαστική τους παρέμβαση για λύση στο πρόβλημα».