Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνουν να βρουν λύση για την υδροδότηση ξενοδοχείου στον Κοντογυαλό

ΔΕΥΑΚ
17 Μαΐου 2017 / 13:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την Πέμπτη θα επαναληφθεί η διακοπείσα σύσκεψη της Δευτέρας μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του Κοντογυαλού,

προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή των Καρουμπατίκων και του ξενοδοχείου στον Κοντογυαλού. 
Στο μεταξύ συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εκτελούν εργασίες στην περιοχή προκειμένου να αποκατασταθούν χρόνιες βλάβες του πεπαλαιωμένου δικτύου, οι οποίες δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Δεν φτάνει για όλους!

Το πρόβλημα με την υδροδότηση του ξενοδοχείου δημιουργήθηκε όταν η ΔΕΥΑΚ προχώρησε στην αφαίρεση υδρομέτρου, επειδή διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωσή του δεν επαρκούσε για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα να κόβεται το νερό για μέρες.
Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΥΑΚ, η επιχείρηση ύδρευσης εργάζεται στην κατεύθυνση της επισκευής των σημείων του δικτύου που παρουσιάζουν φθορές και προσανατολίζεται σε κατασκευή γεώτρησης που θα δώσει επιπλέον υδάτινους πόρους, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τόσο τα νοικοκυριά της περιοχής όσο και οι ξενοδοχειακές μονάδες. 

Εκνευρισμός

Η σύσκεψη με τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου, που ξεκίνησε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, διεκόπη μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα χωρίς να καταλήξει σε καμία απόφαση. Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πριν προλάβει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να καλημερίσει και καλωσορίσει τους επισκέπτες, άπαντες τόσο οι εκπρόσωποι της Επιχείρησης όσο και οι συνεργάτες της Διευθύνουσας Συμβούλου αντιληφθήκαμε ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος ήταν ιδιαίτερα απαξιωτική και προσβλητική για τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ και τον Πρόεδρο, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένη και βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης, σε τέτοιο βαθμό που η επικοινωνία μαζί  της ήταν αδύνατη.(...). Στο πλαίσιο της πρόθεσης του Προέδρου και της Δ/νσης, να συνεργάζεται με όλους με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, δηλώνουμε ότι ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΚ είναι στη διάθεση κάθε επιχείρησης που αντιμετωπίζει πρόβλημα, υπό την προϋπόθεση  ότι θα εκπροσωπείται από ψύχραιμο και σοβαρό συνομιλητή».

SOS από ταξιδιωτικούς πράκτορες

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας υπογραμμίζοντας προς τον Δήμο Κέρκυρας και ειδικότερα την ΔΕΥΑΚ, «την επιτακτική ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ επανασύνδεσης του υδρομέτρου του πεντάστερου ξενοδοχείου, εφόσον αφαιρέθηκε από τη ΔΕΥΑΚ χωρίς να εκκρεμεί οφειλή της  ξενοδοχειακής  μονάδας.
Είναι  επιβεβλημένη η αποκατάσταση υδροδότησης του ξενοδοχείου, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια των επισκεπτών και η σοβαρή δυσφήμιση του νησιού μας, το οποίο προσπαθούμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αναπτύξουμε τουριστικά
».
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.