Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου της Ηούς Μπούα «Ο Έρωτας της Κλεψύδρας»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
23 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:38
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου της Ηούς Μπούα «Ο Έρωτας της Κλεψύδρας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο ψυχίατρος-λογοτέχνης Νάσος Μαρτίνος, ο ιστορικός Δημήτρης Ζυμάρης και η συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο YouTube: https://www.youtube.com/@CorfuReadingSociety

Σύντομο βιογραφικό της Ηούς Μπούα

Η κυρία Ηώς Μπούα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1963 αναχώρησε για τις Η.Π.Α. και αποφοίτησε, ως υπότροφος, από το Shorewood High School (Milwaukee Wisc.) Σπούδασε Τουρισμό και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελβετία. Από το 1972 ασχολείται με προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το 1978 εκπαιδεύτηκε σε θέματα Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής στις Η.Π.Α. (U.M.W.), ενώ το 1982, μαζί με άλλους γονείς, ίδρυσαν στην Κέρκυρα τον «Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ειδικών Παιδιών Κέρκυρας». Στη συνέχεια, το 1996, ιδρύεται και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής η «Μέλισσα», όπου εκπαιδεύονται νέοι και νέες από 14 ετών και άνω. Σήμερα ζει και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών και γιαγιά δύο εγγονών. Το 2005 εξέδωσε το βιβλίο «Το κλάμα είναι κόκκινο το γέλιο είναι μπλε». «Ο Έρωτας της κλεψύδρας» είναι το δεύτερο βιβλίο της.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.