Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στον Δρόμο του Μεταξιού»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
20 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:35

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με μία εκπαιδευτική δράση

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ). Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομία» με την εκπαιδευτική δράση: Στον Δρόμο του Μεταξιού.

Στόχος του φετινού –πανευρωπαϊκού– θέματος είναι η ανάδειξη πολιτισμικών διαδρομών που συνδέουν μνημεία, ιστορικούς τόπους και πολιτιστικούς χώρους. Το θέμα εστιάζει τόσο στην υλική όσο και στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ κοινοτήτων, λαών και πολιτισμών στο πέρασμα του χρόνου. Προσκαλεί σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του παρελθόντος μέσα από γεωγραφικές διαδρομές και θεματικούς δεσμούς.

Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ακολουθήσουν «τον Δρόμο του Μεταξιού» μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Κατά την περιήγησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορική σημασία και την πολιτιστική ποικιλομορφία αυτής της διαδρομής. Με αφετηρία τη μακρινή Κίνα, θα ακολουθήσουν τα καραβάνια των νομάδων της Κεντρικής Ασίας μέσα από μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων. Ο Δρόμος του Μεταξιού δεν υπήρξε απλώς εμπορικό μονοπάτι, αλλά πρωταρχικός δίαυλος επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαδόθηκαν φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά ρεύματα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προβολές ταινιών δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία, με τρόπο άμεσο, ευχάριστο και ψυχαγωγικό.

Το Σαββατοκύριακο 28-29/9/2024 στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας η είσοδος στo Mουσείo θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρες: 10:00-11:30 & 12:00-13:30

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ομάδα: 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/GRENVqrj5pktA9Jm7

Πληροφορίες: 26610-30443 (εσωτ. 12, κ. Μιχάλης Τριβυζάς, κα Χριστιάννα Κίτσου)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ