Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορική εβδομάδα για τη φιλαρμονική Γαστουρίου "Ομόνοια"

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ "ΟΜΟΝΟΙΑ"
30 Ιουνίου 2024 / 18:07

Θα δώσει δύο μεγάλες συναυλίες σε Πάτρα και Αθήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Πέμπτη στις 04/07 Ιουλίου το μουσικό σώμα της φιλαρμονικής με 56 μουσικούς θα δώσει παράσταση με το μουσικοσυνθέτη και επίτιμο αρχιμουσικό της Στέφανο Κορκολή και την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Πάτρας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που διοργανώνει ο δήμος.

Παίρνουν μέρος επίσης το μουσικό γυμνάσιο Πάτρας και η μεικτή χορωδία Amabile με το κοινό να έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια τόσο μεγάλη παράσταση σε επίπεδο συμμετεχόντων.

Την Παρασκευή 05/07 η φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου γίνεται η πρώτη φιλαρμονική της Ελλάδος που θα δώσει παράσταση στο δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού, θέατρο που έχει ταυτιστεί με πολύ ιδιαίτερες παραστάσεις στη πλούσια ιστορία των συναυλιών της Αθήνας. Μαζί με την διεθνούς φήμη μουσικοσυνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα αλλά και ταχυδακτυλουργών, ξυλοπόδαρων και μάγων θα παρουσιάσουν την ιδιαιτέρως απαιτητική  παράσταση που τιτλοφορείται «το Καρουζέλ της Ευανθίας» με χιλιάδες θεατές να αναμένονται στη παράσταση αυτή.

Το γεγονός ότι η Όμόνοια’ έχει και την επάρκεια και την εμπειρία μετά από πολύχρονες συνεργασίες με καλλιτέχνες να στέκεται σε παραστάσεις τέτοιου βεληνεκούς δείχνει τη πολύ καλή και συστηματική δουλεία που γίνεται στο σωματείο αυτό σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφήμιση για αυτόν τον ιδιαίτερο μουσικό πολιτισμό που αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί της Κέρκυρας.