Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Ιρλανδικά Φτερά στους Παξούς την Κυριακή 7 Ιουλίου

ΙΡΛΑΝΔΙΚΑ ΦΤΕΡΑ
26 Ιουνίου 2024 / 18:15
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού, 21:00

Τα Ιρλανδικά Φτερά φέτος μας παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό σύνολο Ελλήνων και Ιρλανδών μουσικών.

Στο 1ο μέρος της συναυλίας ο Dónal O’Connor, ένας από τους κορυφαίους Ιρλανδούς βιολάτορες και η Muireann Nic Amlaoibh, βραβευμένη πρόσφατα από το Ιρλανδικό ραδιόφωνο ως εμβληματική ερμηνεύτρια Παραδοσιακής Ιρλανδικής μουσικής συναντιούνται με την Ελληνίδα εκφραστική τραγουδίστρια Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και τη δυναμική Έφη Ζαϊτίδου στο κανονάκι ως συγκρότημα με το όνομα Bright Phoebus προσφέροντάς μας νέες συνθέσεις επηρεασμένες από Ελληνικές και Ιρλανδικές παραδοσιακές οργανικές μελωδίες και τραγούδια σε συναρπαστικούς συνδυασμούς.

Στο 2ο μέρος θα έχετε την σπάνια ευκαιρία να ακούσετε τον θρυλικό Ιρλανδό τραγουδιστή και πιανίστα, Κίρον Μπέρκ να παίζει με τον Παξινό δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Ηλία Δένδια, τον κλαρινετίστα Αλέξη Πογρεβνόη και τον ντράμερ Τζίνο Αριγκόνι σε μια συνεργασία έκπληξη υπό το ευφάνταστο όνομα Kyarteto, με τζαζ, ροκ, μπλουζ και παραδοσιακές αποχρώσεις. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εκεί. Το καλοκαιρινό μουσικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε!

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.