Έκθεση «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων» του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου
Διάρκεια έκθεσης 12 έως τις 31 Ιουλίου 2024
ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιείτα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, η έκθεση με τίτλο «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων» του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μια σειρά ζωγραφικών έργων μεικτής τεχνικής, εμπνευσμένα κυρίως από την ελληνική μυθολογία καθώς και από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων. Τα έργα του καλλιτέχνη ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη τεχνική και την προσεκτικά επιλεγμένη παλέτα έντονων χρωμάτων.
Διάρκεια Έκθεσης 12/06/2024 έως 31/07/2024 (Εγκαίνια την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:00)
Ώρες επίσκεψης: 09.00 - 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Ένας μικρός πρόλογος του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου.
“Από το 2020 ως σήμερα αναζήτησα δημιουργική εκτόνωση εργαζόμενος πάνω σε διάφορες ενότητες. Ταυτόχρονα, εργάστηκα και δημιούργησα μια σειρά έργων που εκθέτω με τον γενικότερο τίτλο: «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων».
Μπορεί φαινομενικά τα έργα να δείχνουν θεματικά και …κάπως ασύνδετα μεταξύ τους. Ωστόσο, όσοι με γνωρίζετε (πιο προσωπικά) καταλαβαίνετε πως… η υποβόσκουσα αγάπη μου για τη μυθολογία προς το γκροτέσκο και το σατιρικό στοιχείο, καθώς και η ροπή που έχω προς την εσκεμμένη λαϊκότητα, αποτελούν την πραγματική σύνδεση αυτών των ζωγραφιών μου.
Ακόμα, η αγάπη μου να μπλέκω ιστορίες και να λέω παραμύθια (π.χ.) με έκαναν να δω την παλιά ομηρική ιστορία του Οδυσσέα και του Αλκίνοου με ένα άλλο μάτι. Θέλησα να την ζωγραφίσω και να την αφηγηθώ σαν να συμβαίνει σήμερα μέσα σε κάθε κορφιάτικη οικογένεια, όπου τα μέλη της μπορεί να φέρουν παλιά ομηρικά ονόματα…”
Βιογραφικό
O Ps. Mavro/Stavriotis (Παναγιώτης Σπ. Μαυρόπουλος) γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1955 στην Κέρκυρα. Από μικρός εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε. Τα πρώτα του μαθήματα στη ζωγραφική τα πήρε από την εμβληματική ζωγράφο Ελένη Σταθοπούλου, στην (τότε πρότυπη) Παπαστράτειο Δημόσια Σχολή. Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Γραφικών Τεχνών της Σχολής Δοξιάδη με δασκάλους τους: Aγρανιώτη, Σπέντζα, Βασιλιάδη, Ιερωνυμίδη, Kατσουλίδη, Γεωργιάδη, Παρμακέλη, Zουμπουλάκη και Λιδάκη. Την επαγγελματική του εμπειρία ως γραφίστας απέκτησε δίπλα στον Κωνσταντινουπολίτη Φρίξο Ποταμιάνο. Την περίοδο 1982 - 1983 εργάστηκε στο εργαστήρι σκηνογραφίας του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε εικαστικά δρώμενα και έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βορρέ, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, σε άλλες Πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές.
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77
Τηλ.: 26610 41085, e-mail: [email protected]
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.