Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας
22 Ιουλίου 2023 / 13:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκδήλωση θα αφορά μια παρουσίαση του αρχαιότερου πολύπλοκου μηχανισμού με γρανάζια, ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος βρέθηκε στα Αντικύθηρα σε ένα ναυάγιο το 1900

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» τη Δευτέρα 24/07 στις 21:30 στην Άνω Πλατεία (Σπιανάδα) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλήτρια θα είναι η δρ. Φιόρη- Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα αφορά μια παρουσίαση του αρχαιότερου πολύπλοκου μηχανισμού με γρανάζια, ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος βρέθηκε στα Αντικύθηρα σε ένα ναυάγιο το 1900. Ένα όργανο το οποίο έδινε αστρονομικές πληροφορίες όπως: την κίνηση του Ηλίου και της Σελήνης στον ουρανό, τις φάσεις της Σελήνης, τις εκλείψεις, καθώς και τις ημερομηνίες τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων. Η περιπλοκότητα και η ακρίβεια κατασκευής και λειτουργίας του, δίκαια χαρακτηρίζουν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων ως το μέγιστο όργανο της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.

Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπιο της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα:

6978831840 κ. Σωκράτη Λινάρδο και 6948600670 κ. Σπύρο Χονδρογιάννη

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.