Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το φως της κορυφαίας «ντίβας» της Όπερας στο Αχίλλειο (βίντεο - φώτος)

Μαρία Κάλλας
11 Ιουλίου 2021 / 20:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σπάνια αντικείμενα από τη ζωή και το έργο της παγκόσμιας ιέρειας της όπερας, Μαρίας Κάλλας θα φιλοξενηθούν σε μια έκθεση στο επιβλητικό Αχίλλειο.

Προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της αλλά και 8 αυθεντικά κοστούμια από το Teatro della Scala di Milano, δημιουργούν μια αφήγηση της ιστορίας και της προσφοράς της σπουδαίας σοπράνο, η οποία έβαλε τη σφραγίδα της σε μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει να συγκινεί το κοινό.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και διοργανώνεται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και τη Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου. Συνδιοργανωτές ο Ελληνικός Σύλλογος «Μαρία Κάλλας», η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

«Στόχος της έκθεσης είναι να φωτίσει την προσωπικότητα της διεθνούς φήμης σοπράνο. Η Τέχνη της, το φως της και η καλλιτεχνική δημιουργικότητά της και το καλλιτεχνικό της βάρος και αποτύπωμα εμπνέου ακόμα τους καλλιτέχνες της όπερας και όχι μόνο», τόνισε η κ.Υδραίου.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της Έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Μυρτώ Παπαστεφάνου μαζί με τον Σολίστ πιάνου, Ιωάννη Τσανακαλιώτη θα παραθέσουν ζωντανό κονσέρτο στους κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου.

Επίσης, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τα παιδιά. Ώρες επίσκεψης στην έκθεση καθημερινά από 8 π.μ. – 8 μ.μ., ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους Επτανήσιους δημότες στις 11, 12 και 13 Ιουλίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ