Ολοκληρώθηκε ο 8ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο 2020 (photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν παράγοντες του Κόρισσου Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου για την όλη εξέλιξη της διοργάνωσης

14
Σεπτεμβρίου / 2020

 του αγώνα δρόμου στην άμμο. Το αυστηρό πρωτόκολλο ανάγκασε τα μέλη του συλλόγου και τους εθελοντές να αυτοσχεδιάσουν προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, κυρίων στις εγγραφές αλλά και στην εκκίνηση.

« … Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης στον Ισσο κάλυπτε την θερμομέτρηση από μέλη του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρόντος και του ιατρού κ.  Μηλιού Γιώργου, ο οποίος είχε και την ιδιότητα  του συμβούλου για θέματα υγείας της περιφέρειας Ι.Ν., ενώ για τη προσέλευση στις γραμματείες των ηλικιακών κατηγοριών , υπήρχαν πάσσαλοι ανά 1,5 μ που προέτρεπε τους αθλητές να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Τζελ αντισηπτικά, γάντια και μάσκες υπήρχαν παντού, από την είσοδο έως τις γραμματείες..» δηλώνει ο κ. Πέρρος Νίκος, πρόεδρος του συλλόγου.

Και συνεχίζει :« Στην εκκίνηση, φτιάξαμε λωρίδες αν δυο μέτρα με αυτοκόλλητα ανά 1,5 μέτρα, έτσι οι αθλητές και σε εκείνο το σημείο ήταν σε αποστάσεις ασφαλείας. Η δε εκκίνηση πραγματοποιήθηκε με τις σειρές να τρέχουν  με μικρή καθυστέρηση η μια μετά την άλλη. Τηρήθηκε με υποδειγματικό τρόπο από τους αθλητές και αυτό είναι μια καλή απόδειξη ότι ο αθλητισμός καλλιεργεί την αυτοπειθαρχία αλλά και την ατομική ευθύνη!»  Κατά τα άλλα οι συμμετοχές ήταν συνολικά 82, κρατώντας στα όρια του επιτρεπτού τον συνολικό αριθμό και  με την παρουσία της Ελληνική ομάδας Διάσωσης  που έχουν την τεχνογνωσία μετά από 8 συνεχείς συμμετοχές στην υποστήριξη ενός αγώνα που γίνεται σε τέτοιο περιβάλλον όπως αυτό του Ίσσου, αλλά και με την παρουσία εθελοντών από τους συνδιοργανωτές και από τα πολιτιστικά σωματεία που συμμετείχαν , είχε ένα αίσιο τέλος με τους αθλητές κύρια να συγχαίρουν τους διοργανωτές για την τεράστια  προσπάθεια που κατέβαλλαν. Να τονίσουμε πως στους συμμετέχοντες εδόθησαν φανέλες είτε για τον αγώνα είτε για ενθύμιο, μαζί με καπέλο και μάσκα τυπωμένη με το έμβλημα του ΚόρΙσσου, όλα δωρεάν. Επίσης νερά και ισοτονικά από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης. Οι δρομείς μικροί και μεγάλοι παρέλαβαν επίσης – ανέπαφα -  αναμνηστικό μετάλλιο που εκδόθηκε ειδικά για το γεγονός.

Πριν την λιτή τελετή απονομής επάθλων, τονίστηκε από τον πρόεδρο η σημασία της προστασίας του οικοσυστήματος  Ισσος  Χαλικούνας  Λαούδια  και Λίμνη. Είναι ζωτικής σημασίας για όλο το νησί και κάλεσε τον κόσμο να ανησυχεί, αφού νόμοι πια όπως αυτός του υπουργού Χατζηδάκη  – εκτός των άλλων - αδειοδοτεί πλέον με γρήγορες διαδικασίες οικιστικές επενδύσεις ακόμα και σε περιοχές NATURA που σημαίνει υποθήκευση του  μέλλοντος δασών, λιμνών, ποταμών, ορεινών όγκων και αιγιαλών!  «Από την αναδάσωση του Ερημίτη, την λίμνη Αντινώτη, ως τον Ίσσο και τις Αλυκές Λευκίμμης και από το Τεμπλόνι έως τον περιβόητο «ΧΥΤΑ Λευκίμμης»,  στο χέρι του λαϊκού κινήματος βρίσκεται ο αγώνας για την προστασία της φύσης, που ΠΡΕΠΕΙ να είναι πηγή ζωής και όχι πεδίο κερδοφορίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.  Πέρρος.

Τα αποτελέσματα:

Κατηγορία Ανδρών 1ος Δημέγγελης Γιώργος (32:28), 2ος Πολίτης Σπύρος (34:40) και 3ος Τσιριγγάκης Σταμάτης (34:49)
Κατηγορία Γυναικών: 1η θέση DARIA DEBALD (40:11), 2η Γεωργοπάλη Φρατζέσκα (45:50 ) και 3η Πανδή Μαρία (46:00)
Κατηγορία Αγοριών κάτω των 18 ετών: 1ος Αλεξίου Περικλής (36:43), 2ος Νεράϊδας Γεώργιος (51:15) και 3ος Τζίμας Σωτήριος (51:43),  αντίστοιχα στην κατηγορία κάτω των 18 ετών στα κορίτσια: 1η Γαρνάβου Έλενα (52:44), 2η Ασημοπούλου Στεφανία (58:35 και 3η Ζάραγκα Μελίνα(1:03:54)
Ενώ στα 1200μ για μαθητές δημ Σχολείου, στα Αγόρια 1ος Μακαντάνης Κώστας (3:31), 2ος Κουλούρης αλέξανδρος (3:42) και 3ος Γουρφούκης Σήφης (3:45) και στα κορίτσια  1η Βλάσση Ελένη(3:58), 2η Γουρδούκη Κατερίνα (3:59) και Τρίτη η Κοτινά Σοφία-Λεμονιά.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης:  την Π.Ι.Ν, ΠΕ Κέρκυρας , την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας για την σημαντική τους συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς επίσης τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την πολυκλινική Αλέξανδρος Μάστορας για την συμμετοχή τους και συμβολή τους στον αγώνα και τον Γιατρό Πνευμονολόγο κος Καββαδία Αλέξανδρο. Τον Βασίλη Καλούδη (Lord Travel), την διεύθυνση του Απόλλων Παλλάς, τον Χάρη Αυθίνο (Real price τροφοδοσίες Σούπερ μάρκετ), τον Σπύρο Τσιριγκάκη- Χριστίνας Καλούδη (Herbalife) και την διεύθυνση του Labrada Hotel.  Ο αγώνας  συνδιοργανώθηκε  από τον ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο  ΒΙΚΤΩΡ»- τον Κερκυραϊκό ΓΣ - το  παράρτημα  Κέρκυρας του ΕΣΥΝ - τον Διάπλου (πρόγραμμα απεξάρτησης της ΨΚ του ΓΝΚ) - τον σύλλογο Διάπλους (Γονέων και Φίλων) - τον  ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και την ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας. Ενώ τον στήριξαν και πρακτικά  Πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, Εργατικά Σωματεία,  Παιδείας, Υγείας Πρόνοιας. Τον ΚόρΙσσο αγώνα επίσης παρακολούθησαν οι Σταμάτης και Σπύρος Γκίνης και ο Καψοκαβάδης Ανδρέας από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κέρκυρας . Επίσης αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως το σύνολο σχεδόν των νυν και πρώην προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Ν. Κέρκυρας.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ