Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέλει πολλή δουλειά και λεφτά, το νησί του Βίδο (photo gallery)

Βίδο
27 Ιουνίου 2020 / 14:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εικόνες χρόνιας και απόλυτης εγκατάλειψης, με κατεστραμμένη την υποδομή και αδύνατη υπό τις παρούσες συνθήκες την αδειοδότηση της κατασκήνωσης.

Κοντράστ οι ετοιμασίες στο εστιατόριο του Ikos, που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας ότι προσφέρεται σε όλους!

Μια ζούγκλα είναι το νησί του Βίδο. Εγκαταλελειμμένες κτηριακές υποδομές, που έχουν πέσει μέσα. Λιθιές ξεκοιλιασμένες, όλα τα δίκτυα βλαμμένα, τα παγκάκια σπασμένα και η εργολαβία για την αποκατάσταση ό,τι αναγκαίου, μικρή. Έτσι συνοψίζεται ό, τι εισέπραξαν ως εικόνα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου, που επισκέφθηκαν το Σάββατο το πρωί, το νησάκι.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο enimerosi.com, ο αντιπρόεδρος του σωματείου, επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός και πρ. νομάρχης, Στέφανος Πουλημένος, η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το νησί του Βίδο με μια αναλόγως, γενναία χρηματοδότηση. Γεγονός που προϋποθέτει μελέτη για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Οι κατασκηνώσεις μπορεί να μην λειτουργούν με αφορμή τον κορονοϊό και την αδυναμία υποστήριξης αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, προσθέτει ο Στ. Πουλημένος, όμως η αμείλικτη αλήθεια είναι ότι η κατασκήνωση ούτε φέτος θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί. Όλα είναι ρημαδιό από τη χρόνια εγκατάλειψη και η εργολαβία και η εθελοντική προσφορά πολύ μικρές για την αποκατάσταση. Δεν είναι μόνον τα κτήρια, των οποίων έχουν πέσει οι σκεπές, είναι το δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και φωτισμού, που απαιτούν εκτεταμένες παρεμβάσεις. Οι εσωτερικοί δρόμοι, οι παραλίες, σχεδόν τα πάντα!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου με επικεφαλής τον πρ. δήμαρχο Κερκυραίων, Γ. Κούρκουλο, είδαν και τις προετοιμασίες στο εστιατόριο και την καντίνα που λειτουργεί από πέρσι από το Ikos. Μάλιστα ο προϊστάμενος εκεί, κ. Σπανός διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση θα είναι διαθέσιμη για όλους, αποπειρώμενος έτσι να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με τα γραφόμενα πέρσι ότι πρόκειται για ιδιωτικό νησί!

Απομένει η επιβεβαίωση στην πράξη, της ελεύθερης πρόσβασης και της χρήσης του γραφικού νησιού από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. 
Στα αξιοσημείωτα, η σύγκριση σε βάρος της δημοτικής παρέμβασης, του πληθυσμού των εργαζομένων στις εργολαβίες αποκατάστασης και εκείνου των άλλων που ετοίμαζαν το εστιατόριο για λογαριασμό του Ικοs! Αρνητικός συσχετισμός ισχύος...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.