Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα, με το φακό του Βλάσση Τσώνου (gallery)

01 Μαΐου 2020 / 19:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο Βλάσσης Τσώνος είναι ένα αερικό της φωτογραφίας. Δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε απ΄ αυτό το γεγονός. Κέρκυρα, εργατική Πρωτομαγιά του 2020, έτους πανδημίας του κορονοϊού.

Μια διεκδίκηση του χρόνου για λογαριασμό μας συμβολίζει η Πρωτομαγιά. Κι όσος κι αν είναι ο χρόνος που χωρίζει από τη γενέθλια ημέρα του 1886, στην αμερικανική εργατούπολη του Σικάγο, το θέμα του χρόνου «είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», κατά το στερεότυπο. Σήμερα που σατανικές μηχανές και επιννοήσεις δεσμεύουν κάθε υποδιαίρεση του χρόνου στην απάνθρωπη επιδίωξη του κεφαλαίου να περιστραφεί ολοένα και περισσότερο στη μονάδα του χρόνου. Πέρασαν τόσα χρόνια για να βρεθεί η ανθρωπότητα, που στο μεταξύ σεμνύνεται για την πρόοδό της, απέναντι στο αίτημα για το 8ωρο! Να κρέμεται κι αυτό, όπως και τα κουφάρια των εργατών του Σικάγο από τον ιστό της αγχόνης...

Δείτε τις φωτογραφίες του Βλάσση Τσώνου εδώ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.