Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάμεστο το Μον Ρεπό στη συναυλία του Ωδείου με τη Μ. Φαραντούρη (photos)

Μον Ρεπό
30 Ιουλίου 2019 / 09:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κερκυραϊκό κοινό γέμισε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου το προσφάτως ανακαινισμένο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό,

για τη συναυλία του Ωδείου Κερκύρας και της Μαρίας Φαραντούρη. Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα 25 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, διοργανώθηκε από το Τοπικό Τμήμα Chapter HJ-34 Corcyra της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Νίκος Δημητρόπουλος, απέδωσε στη μεγάλη ερμηνεύτρια τιμητική πλακέτα για τη συνολική προσφορά της στα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας ερμήνευσε το “Χαμόγελο της Τζοκόντας”, υπό τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη. Στο δεύτερο μέρος, συνέπραξε με τη Μαρία Φαραντούρη, τον πιανίστα Τάκη Φαραζή, αλλά και με την Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου, παρουσιάζοντας γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Ξεχωριστές στιγμές της συναυλίας, όταν η Μαρία Φαραντούρη κάλεσε επί σκηνής για να τραγουδήσουν μαζί της την Κλειώ Δενάρδου και τον Βασίλη Γισδάκη, οι οποίοι βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στην παρουσία του Σωκράτη Άνθη ανάμεσα στους μουσικούς της ορχήστρας, με τον οποίον η Μαρία Φαραντούρη είχε συμπράξει πολλάκις στο παρελθόν, ως στενοί συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι και οι δυο τους.
Τη συνέντευξη που έδωσε στην «Ενημέρωση» η Μαρία Φαραντούρη πριν τη συναυλία, μπορείτε να Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία διαβάσετε εδώ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία