Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνής Γαστρονομική Συνάντηση στον Κήπο των Ανακτόρων (photos-video)

Corfu Food and Wine Festival
12 Μαΐου 2018 / 10:29

Και διαδρομές στο ιστορικό κέντρο με ...βρετανική εσάνς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ημερίδα γαστρονομίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και γευσιγνωσία κερκυραϊκού οίνου με εδέσματα ομηρικής διατροφής  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Κήπο των Ανακτόρων, στο πλαίσιο του Corfu Food and Wine Festival.
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας με τον Σπύρο Βουλισμά, καθώς και οι  ξένοι προσκεκλημένοι σέφ: Ο Leonid Gelibterman, o Rashid Rakhmanov, o Giuseppe Galardi, η Jane Mortensen. Παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας Βασίλης Καββαδίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, των Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός, Των Εστιατόρων Νίκος Βεργέτης, ο Βασίλης Κοντός, μέλος του Δ.Σ. της fedHATTA κ.α.

Great Walks
Ακολούθησε Βρετανικός Περίπατος σε σημεία της παλιάς πόλης που διατηρούν έντονα δείγματα της αγγλικής επιρροής με στάσεις σε σημεία αντίστοιχου γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Η σεφ της Βρετανικής Πρεσβείας Jane Mortensen δοκίμασε την κερκυραϊκή εκδοχή της παραδοσιακής αγγλικής "πίτας του βοσκού" στο Σταρένιο και μαγείρεψε fish & chips στο Pane e Psaraki στο Πεντοφάναρο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ