Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Υπό κατάρρευση το οδικό δίκτυο (φωτορεπορτάζ)

επαρχιακό οδικό δίκτυο
14 Μαρτίου 2018 / 11:38

Ο φακός της Ενημέρωσης αποτύπωσε μερικά από τα δεκάδες επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στο Βόρειο Συγκρότημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, της σήμανσης και του φωτισμού ασφαλώς δεν αποτελεί είδηση για κανέναν, ωστόσο οι δημότες το επισημαίνουν καθημερινά, με όποιον τρόπο μπορούν.
«Κομμένη» άσφαλτος, καθιζήσεις, κατολισθήσεις, σπασμένες κολόνες φωτισμού, κατεστραμμένες πινακίδες, ημιτελή έργα, γεφύρια και τοιχία με εμφανείς ζημιές. 
Ο φακός της Ενημέρωσης αποτύπωσε μερικά μόνο από τα δεκάδες επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στο Βόρειο Συγκρότημα. 
Στο μεταξύ, αυτό το διάστημα ξεκινούν εργολαβίες παρεμβάσεων, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα περίπου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα μπαλώματα

Από τα κονδύλια που διατίθενται, είναι προφανές ότι πρόκειται για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας και εμβαλωματικού χαρακτήρα,δηλαδή  κυρίως για μικρά κομμάτια ασφαλτοτάπητα και κάποια έργα στήριξης. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη υπογράφηκαν δύο συμβάσεις, τελικού ποσού σύμβασης 700 χιλ ευρώ περίπου, για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Κέρκυρα. Να σημειωθεί ότι ο ποσό αυτό αφορά συνολικά το Βορρά και το Νότο, δηλαδή στην περίπτωση που εξετάζουμε αντιστοιχούν περίπου 350 χιλ.€!
Σύμφωνα με τις συμβάσεις αυτές «θα πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδικής αρτηρίας».  
Δεν χρειάζονται σχόλια, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. 
Φωτορεπορτάζ