Σφραγίστηκε η δεξαμενή υγραερίου στα Γουβιά

Σφραγίστηκε η δεξαμενή υγραερίου στα Γουβιά

Από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελέγχθηκε και σφραγίστηκε η δεξαμενή υγραερίου στα Γουβιά, από υπηρεσιακό κλιμάκιο. Αυτό, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Βιομηχανίας, Σ. Τσούκα, σημαίνει

25
Ιανουαρίου / 2017

ότι δεν έχει πλέον αέριο ενώ εφόσον η ιδιοκτήτρια εταιρεία επιθυμεί να την ξαναλειτουργήσει θα πρέπει να υποβάλει αίτηση με τα σχετικά προαπαιτούμενα και να κριθεί εξ' αρχής το αίτημα και τούτο εάν συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις. Πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία από τον Νοέμβριο που σταμάτησε να λειτουργεί την εγκατάσταση στα Γουβιά, εμφιαλώνει στα Γιάννενα και μεταφέρει από 'κει τις μπουκάλες στην Κέρκυρα και όπου αλλού.
 
Στους Βαρυπατάδες
 
Στο μεταξύ εκκρεμεί η έκδοση της άδειας λειτουργίας άλλης εγκατάστασης αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου κοντά στο παλιό νταμάρι στους Βαρυπατάδες. Για την έκδοση της, σύμφωνα πάντοτε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη, εκκρεμούν κάποια στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Ο ίδιος ο επαγγελματίας θεωρεί ότι έχει κάθε απαιτούμενο δικαιολογητικό ενώ η εκπρόσωπος της Δημοτικής Ενότητας, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε ανεπιθύμητη μια τέτοια δραστηριότητα, στην περιοχή.

Μετά ταύτα, δεν ξέρει κανείς εάν το ερώτημα Τσούκα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αν είναι ασφαλέστερο να είναι συγκεντρωμένες ή διάσπαρτες στο νησί αυτές οι μονάδες, ήταν ρητορικό ή χρήζει κάποιας επείγουσας απάντησης. Από τις κινήσεις ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων θα φανεί αυτό στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ