Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεμπρόστιασμα από τους Πυροσβέστες για τη διαρροή υγραερίου στα Γουβιά

Διαρροή υγραερίου
12 Ιανουαρίου 2017 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση εξέταση του περιστατικού διαρροής υγραερίου ζητά το Σωματείο Πυροσβεστών Κέρκυρας, με επιστολή τους στον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Ιονίων Νήσων Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.

Με την επιστολή, η οποία σημειωτέον κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, οι Πυροσβέστες ζητούν εξέταση του συμβάντος σε βάθος και έκταση, σημειώνοντας ταυτόχρονα τα καίρια ζητήματα ασφάλειας από την λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων σε (πυκνο)κατοικημένες περιοχές. 

Η επιστολή 
«Βάσει του περιστατικού που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις υγραερίου στην περιοχή Γουβιών, στις 10 Ιανουαρίου, θεωρούμε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα να διερευνηθεί σε βάθος και έκταση το γεγονός της επικίνδυνης διαρροής του αερίου, η οποία έγινε εμφανώς αντιληπτή από τους αναστατωμένους κατοίκους της περιοχής.
Οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το περιστατικό, η λήψη ή μη όλων των μέτρων ασφαλείας, η ενδεχόμενη ύπαρξη τεχνικού ασφαλείας και η τήρηση των οριζόμενων εκ του νόμου κανόνων ασφαλείας στην εν λόγω επιχείρηση είναι συνιστώσες ενός φλέγοντος (ευτυχώς όχι κυριολεκτικά) ζητήματος που χρήζουν άμεσης εξέτασης.

Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε τα αποτελέσματα καθώς αναντίρρητα τίθεται:
1) θέμα ασφάλειας τον ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας που καλούνται να ενεργήσουν σε τέτοια περιστατικά.
2) θέμα ζωτικής ασφάλειας των μονίμων κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των διερχόμενων οχημάτων και πεζών.
3)  θέμα ασφάλειας των τουριστών, δεδομένου ότι η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η...διαρροή της διαρροής στον ξένο Τύπο, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ζωή, τουλάχιστον της εγγύς περιοχής.
4)  επέκτασης των ζημιών, σε περίπτωση ατυχήματος, λόγω της ύπαρξης, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, των αποθηκών καυσίμου της ΒΡ.
Αναμένουμε τις ενέργειες πάσας αρμοδίου αρχής στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο».

Το έγγραφο κοινοποιείται στους: Αναπλ. Υπουργό Προ.Πο. Νικόλαο Τόσκα, Αρχηγό ΠΣ , Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, Βουλευτή Κέρκυρας Σύριζα Φωτεινή Βάκη, Βουλευτή Κέρκυρας Σύριζα Κων/νο Παυλίδη, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ιονίων Νήσων, Δήμαρχο Κέρκυρας Κων/νο Νικολούζο, Εισαγγελία Πρωτοδικών    Κέρκυρας, Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κέρκυρας, Διοικητή 1ου ΠΣ Κέρκυρας Νικόλαο Κολοβό, Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.