Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση του ΣΥΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
08 Ιουνίου 2023 / 20:36

"Η εκδήλωση αποτελεί μια διαμαρτυρία που εκφράζει με ιδιαίτερο τρόπο τον αποτροπιασμό, την αδικία, τον θυμό, για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σύλλογος Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος). Το Σάββατο 17.06.2023 και ώρα 20:00 στο εσωτερικό Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σε μαι εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα.

Η εκδήλωση αποτελεί μια διαμαρτυρία που εκφράζει με ιδιαίτερο τρόπο τον αποτροπιασμό, την αδικία, τον θυμό, για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!

Πρόκειται για μια πολυμορφική καλλιτεχνική προσέγγιση μέσα από το Συμπαντικό ρυθμό και την αρμονία, επειδή εκεί δεν υπάρχει χρόνος!!
Εικαστικά, Χορός, Κίνηση, Μουσική, Αφήγηση τα αγκαλιάζουν ήχοι δονήσεις συχνότητες.

Κατά τον τρόπο αυτόν δημιουργούν τη Συμφωνία της Τέχνης τη Συμφωνία της Ζωής!!

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΚΙΑ» Ο στόχος μας αυτός υλοποιείται με την σύμπραξη ιδιαιτέρων Γυναικών :

- KERSTIN LINDGREN Σουηδή εικαστικός, μουσικός και χορεύτρια, μεγάλη λάτρης της Κέρκυρας, εκφράζεται εικαστικά, παρουσιάζοντας πίνακες της και σαν Art Dance Performer, με σωματοποιημένη κίνηση, “Out of the body Consciousness” δημιουργεί τη Συμφωνία της Τέχνης, άρα τη Συμφωνία της Ζωής!

- Χριστίνα Παρασκευοπούλου, ζωγράφος από την Αθήνα με την ζωγραφική της δημιουργεί έναν εικαστικό διάλογο με την Kerstin.

- Ναταλία Αικατερίνη Κερκύρα, ζωγράφος από την Κέρκυρα, με μια πολύ εκφραστική τεχνοτροπία, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσεγγίζει πάντα το ίδιο θέμα.

Τρείς ξεχωριστές Γυναίκες, τρείς καλλιτέχνιδες, ενώνουν τις ενέργειες τους, την έμπνευση τους, δημιουργώντας μια γέφυρα ένα τρίστρατο Πολιτισμού και Τέχνης μια πολιτισμική Επικοινωνία, μέσα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης!

- Ελίνα Βλάντη, Κερκυραία Art Dance Performer, η οποία θα συμπράξει κάποιες στιγμές με την Kerstin και κατόπιν σαν σολίστ, μέσα από την σωματοποιημένη κίνηση, μέσα από τη Κοσμική Ενέργεια και τη Κοσμική Επικοινωνία θα δημιουργήσει τη Συμφωνία της Ζωής!
 
Καταξιωμένοι Μουσικοί συνοδεύουν και τις δύο χορεύτριες στη «Συμφωνία της Ζωής»

- Ορέστης Ζαφειρόπουλος είναι μουσικός παίζει βιολοντσέλο και συνθέτης της μοναδικής αυτής μουσικής παράστασης, στην οποία συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί:

- Σωκράτης Άνθης, καθηγητής τρομπέτας, Αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος

- Σπύρος Ρουβάς, συνθέτης και Αναπληρωτής Αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος

- Λουΐζα Βέργη, καθηγήτρια φλάουτου

- Κωνσταντίνος Βλάχος, τρομπόνι, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

- Sophie Andrée, Τibetan Singing Bowls, Bells, Tingshas, Old Asian instrument’s Performer

ΑΠΑΓΕΛΛΙΑ

-Γιάννης Ρίτσος «ΕΛΕΝΗ», αποσπάσματα του ποιήματος του απαγγέλλει η Νάνα Παπαδάκη, εξαιρετική ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και Ρίτσος εξπέρ, η οποία συνομιλεί με τον Ορέστη Ζαφειρόπουλο, σόλο βιολοντσέλο
 
Δεύτερο Μέρος
Για το δεύτερο μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής 2023, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε σε μια μοναδική Performance την κυρία Χριστίνα Καλλιαρίδου, καταξιωμένη Μαέστρο της εξαιρετικής Χορωδίας Γυναικών Κέρκυρας που θα μας προσφέρουν την εμπειρία του ήχου και των δονήσεων, μέσα από τραγούδια, τα οποία είναι αφιερωμένα στις γυναίκες παγκοσμίως στις «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΚΙΑ!!»
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεωρητική Υποστήριξη: Ίρις Κρητικού, Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια, σκηνοθεσία, φωτισμοί: Γιώργος Ζορμπάς
Μουσική σύνθεση & μουσική επιμέλεια: Ορέστης Ζαφειρόπουλος
Project coordinator: Doris Lazanis
Graphic Designer: Δάφνη Κόλλα
 
Οργάνωση παραγωγής – επιμέλεια εκδήλωσης:
Sophie Andrée Πρόεδρος της LYRA CONCERTS, 
Cultural Event PRoductions τηλ. 6934882241
 
 
Η Εκδήλωση τελεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
και του ΣΥ.Π.Α.Π. Κέρκυρας