Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας: «Ήλθον είδον και απήλθον»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
08 Ιουνίου 2023 / 20:07

"Και είναι συνυπεύθυνοι ως πρώην υπουργοί Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρηματίες στον τουριστικό κλάδο στο νησί μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Η επιλογή των κκ. Κικίλια και Θεοχάρη για τις προεκλογικές ανάγκες της Ν.Δ. στην Κέρκυρα μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη.
Οι κκ. πρώην υπουργοί Τουρισμού είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Κέρκυρας  και για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Σχολή Ξεναγών στο νησί μας.


ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό στην κατεύθυνση λύσης των οξυμένων προβλημάτων τους απεναντίας επί ημερών τους  η τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα βίωσε μία από τις χειρότερες περιόδους της!

Και είναι συνυπεύθυνοι ως πρώην υπουργοί Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρηματίες στον τουριστικό κλάδο στο νησί μας.

Αλήθεια είπαν τίποτα στους εργαζόμενους του κλάδου όταν πολλούς από αυτούς, την περίοδο της πανδημίας, τους άφησαν χωρίς επιδόματα ανεργίας, χωρίς κλαδικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς καμία προστασία σα να ήταν παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Αλήθεια είπαν τίποτα στους επαγγελματίες που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από τον ‘’Μπάλλο’’ και δεν τους έχουν αποζημιώσει ακόμα;
Είπαν τίποτα στους μικροεπιχειρηματίες του τουρισμού που ουσιαστικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους εξαιρεί από τις χρηματοδοτήσεις  των  ευρωπαϊκών προγραμμάτων αφού απαιτεί να έχουν  4-6 εποχικούς υπαλλήλους ή 2 με 3 υπαλλήλους 12μηνης απασχόλησης;

Στα προγράμματα Πράσινης Μετάβασης, προμήθειας επαγγελματικού εξοπλισμού, ανακαινίσεων,  ψηφιακού μετασχηματισμού και νέων τεχνολογιών η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών αποκλείεται, κλείνοντας πονηρά το μάτι στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ισχυρούς.

Πώς μπορεί να είναι δίκαιη η τουριστική ανάπτυξη όταν μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ της μικρής/μικρομεσαίας και της μεγάλης επιχειρηματικότητας, ευνοώντας προκλητικά την δεύτερη με προγράμματα ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων που αποκλείουν τους πολλούς και με πολιτικές φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών στους μεγάλους  επιχειρηματικούς ομίλους, στους λίγους και ημετέρους;

Είπαν γιατί δεν έχουν ακόμα εφαρμόσει τον νόμο για τους Οργανισμούς Διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών (DMO) που αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα παραγωγικό και βιώσιμο τουριστικό μοντέλο;

Είπαν γιατί εγκατέλειψαν στην τύχη της την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, αφήνοντας χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στήριξη και υποστήριξη τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;

Απλά οι κκ. πρώην υπουργοί Τουρισμού ‘’ήλθον, είδον και απήλθον’’ μοιράζοντας προεκλογικές χειραψίες στις κομματικές φιέστες της Ν.Δ.

Αυτοί έφυγαν αφήνοντας πίσω τα χαμόγελα τους μα τα προβλήματα στον τουριστικό κλάδο –και όχι μόνο-παραμένουν και οι μεγάλες προσδοκίες για την φετινή χρονιά δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται μέχρι σήμερα.

Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία έχει σχέδιο, πρόγραμμα  και ολοκληρωμένες προτάσεις για να δημιουργήσει  συνθήκες δίκαιης  και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, για τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, την μικρή επιχείρηση και το περιβάλλον.

Η ανάπτυξη και η ευημερία αφορά όλους μας!