Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

20 μέρες διορία στην μισθώτρια της Αλύπας για να τα βρει με τους επαγγελματίες

Αλύπα
31 Μαΐου 2023 / 16:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τελεσίγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας για την εύρεση ανεκτής οικονομικής λύσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το χρονικό περιθώριο των 20 ημερών δίνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, ώστε η εταιρεία  να συνεργαστεί με τους επαγγελματίες για εύρεση κοινά αποδεκτής οικονομικής πολιτικής. Ήταν η δεύτερη φορά που το δημοτικό συμβούλιο επιχείρησε να απεγκλωβίσει τους επαγγελματίες από τα "δίχτυα" της μισθώτριας εταιρείας του τουριστικού καταφυγίου της Αλύπας 

Οι έως τώρα διαπραγματεύσεις μεταξύ Δήμου, εταιρείας και επαγγελματίων δεν καρποφόρησαν ώστε να βρεθεί μια οικονομικά ανεκτή λύση για τις χρεώσεις που επιβάλλονται. Η πλειονότητα των επαγγελματιών δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να δουλεύει, αναμένοντας μια βελτιωμένη συμφωνία με τη μισθώτρια.

Δύο ήταν οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, προκειμένου να τελειώσει η ομηρία των επαγγελματιών. Απέναντι στην πρόταση του Αντιδημάρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης κατάθεσαν δική τους πρόταση, η οποία πλειοψήφισε με ψήφους 19 έναντι 16. 

Ο τιμοκατάλογος της απόφασης:

- Χρήση γλύστρας 5 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ)
- Κανένας κεφαλικός φόρος
- Αφιξοαναχώρηση 5 ευρώ για τα σκάφη του Γ.Κ.Λ. 38 και 10 ευρώ για τα ημερόπλοια
- Να χωροθετηθούν αγκυροβόλια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας
- Μία θέση ελλιμενισμού ανά ΑΦΜ
- Εάν δεν τηρηθούν οι ελάχιστοι παραπάνω όροι εντός 20 ημερών, να καταγγελθεί η σύμβαση με τη μισθώτρια.

Ο τιμοκατάλογος που τελικά ψηφίστηκε, κατατέθηκε από τις παρατάξεις "Κέρκυρα να ζεις", "Πρώτα η Κέρκυρα", "Κερκυραϊκή Αναγέννηση", "η Κέρκυρα Ψηλά", "Κερκυραϊκή Συμμαχία", "Εκκίνηση", "Κέρκυρα 180" και τους ανεξάρτητους Άντζελα Ρίγγα και Σπύρο Ρίγγα. Υπερψήφιστηκε επίσης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τι πρότεινε ο Βαρούχας

Μειοψήφισε το σχέδιο τιμοκαταλόγου που πρότεινε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι πρόκειται για λύσεις άμεσες και ρεαλιστικές, με στόχο να ξεκίνήσουν από αύριο κιόλας να δουλεύουν οι επαγγελματίες:
-  Επέκταση θέσεων με χρέωση μόνον τον ελλιμενισμό και χωρίς δέσμευση αποκλειστικής δραστηριοποίησης στο λιμάνι της Αλύπας
- Οι επιπλέον θέσεις που θα χωροθετηθούν να επιλεγούν από τα σωματεία και τη δυνατότητα χρήσης γλύστρας ή αγκυροβολίου. Τιμή γλύστρας 5 ευρώ. 
- Να επισπευσθεί η χωροθέτηση του αγκυροβολίου
- Εάν γίνουν τα παραπάνω, τότε να ισχύσει η τιμή της αφιξοαναχώρησης στα 15 ευρώ.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.