Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων την Κυριακή 14 Μάη

Λύκειο Ελληνίδων
10 Μαΐου 2023 / 17:34
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Από την Πλατεία Δημαρχείου San Giacomo έως το Λιστόν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με την ΠΙΝ - Περ. Ενότητα Κέρκυρας και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 14 Μαΐου στις 12:00 από την Πλατεία Δημαρχείου San Giacomo έως το Λιστόν.
Ώρα να αρχίσουμε τις προετοιμασίες για το γιορτινό, μαγιάτικο "πάντρεμα" χορών και εθίμων, μουσικών και τραγουδιών από Κέρκυρα και Μέγαρα, σε μια λαμπρή γιορτή.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και το χορευτικό των Μεγάρων θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του γάμου με χορούς και διάφορα έθιμα. Ο γαμπρός κερκυραίος και η νύφη από τα Μέγαρα.  Με όλη την απλότητα του πολιτισμού και το ύφος εκείνης της εποχής. Θα ξεκινήσουν με τα έθιμα του γαμπρού στο σπίτι του. Κατόπιν θα γίνει η συνάντηση με την νύφη και ο γάμος θα πραγματοποιηθεί σε εκκλησία στην Πλακάδα του Αγίου. Το τραπέζι και το γλέντι του γάμου θα γίνουν στο Λιστόν. Θα υπάρχουν κανονικά στέφανα, βέρες, λαμπάδες, μπομπονιέρες.

Μια γιορτή που αναδεικνύει την απέραντη γοητεία της ελληνικής παράδοσης, τη μαγεία των εθίμων μας, την γλαφυρότητα των στίχων, τη χάρη των χορών, την αρχοντιά των φορεσιών

"Νύφη μου εσύ, κοντέσσα μου
κι αμυγδαλοπλεγμένη,
σαν του Μαγιού τα λούλουδα
σ΄έχουνε στολισμένη"

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.