Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αεροδρόμιο Κέρκυρας: «Ποδαρικό» στη σεζόν με πάνω από 1.400 τουρίστες

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
27 Μαρτίου 2023 / 14:44

Με 10 πτήσεις από το εξωτερικό άνοιξε η αυλαία στο «Ι.Καποδίστριας» για το 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκατοντάδες τουρίστες πάτησαν επί κερκυραϊκού εδάφους την Κυριακή (26/03) κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί των Φαιάκων, με όλα τα σημάδια να είναι ευοίωνα για την εξέλιξή της. Η αυλαία για το 2023 άνοιξε στο «Ι. Καποδίστριας» με 10 πτήσεις και περισσότερους από 1.400 επιβάτες, με την πρώτη, από την Easyjet, να προσγειώνεται στις 11.25 το πρωί μεταφέροντας 114 επιβάτες από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.



Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους πρώτους τουρίστες, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του νησιού, καλωσορίζοντας τους με κερκυραϊκές μελωδίες που παιάνιζε η Φιλαρμονική «Καποδίστριας», ενώ Κερκυραίες και Κερκυραίοι τους υποδέχθηκαν με παραδοσιακές στολές, προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα και κουμκουάτ.



Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, προσγειώθηκαν ακόμη 9 πτήσεις από Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Κρακοβία, Βροκλάου και Λονδίνο, εκτελούμενες στην πλειοψηφία τους από την Ryanair, ενώ η μια εκ των δυο από την βρετανική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε από την British Airways.

Υψηλές οι πληρότητες

Μιλώντας στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Π. Βαρούχας, ο οποίος βρέθηκε στην τελετή υποδοχής των πρώτων επισκεπτών, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της νέας τουριστικής σεζόν, εκτιμώντας ότι θα είναι το ίδιο καλή με την περσινή. «Τα αεροπλάνα που έφτασαν ήταν γεμάτα από κόσμο. Πρόκειται τόσο για επισκέπτες που διατηρούν σπίτια εδώ όσο και για τουρίστες που ήρθαν για διακοπές επιλέγοντας την περίοδο αυτή για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Είναι μια μίξη. Όσον αφορά τη σεζόν, η εκτίμησή μας είναι ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι», ανέφερε ο ίδιος. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της Καθημερινής Ενημέρωσης

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημήτρης Πανιπέρης