Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαρουφάκης: Με χτύπησαν μπράβοι της νύχτας

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
11 Μαρτίου 2023 / 09:24

Με αναρτήσεις και ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ. Λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτηση του στο Τwitter, αναφέρει:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Από τα χτυπήματα των τεσσάρων δραστών ο Γιάννης Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Αν και του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο, προτίμησε να πάει στο σπίτι του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομευει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδικη της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο twitter.


Πρωθυπουργός: Καταδικαστέα η επίθεση

Λίγο μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα:

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 


Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την «τραμπουκική» επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζει στον Γιάνη Βαρουφάκη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια», σημειώνει η ανακοίνωση.