Εκπληκτικά στατιστικά ο Τουράμ

Εκπληκτικά στατιστικά ο Τουράμ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί για κάποιους να μετράνε λίγο, για αυτούς όμως που μελετούν τα πάντα, όπως η σύγχρονη τεχνολογία επιβάλλει, βλέπουν μέσα από τα στατιστικά πολλές παραμέτρους, κρίνουν και συγκρίνουν.

27
Δεκεμβρίου / 2016

Βέβαια πάντα υπάρχει το στατιστικό λάθος, αλλά συνήθως οι στατιστικές δικαιώνονται, το λάθος αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα.

Ήλθε φέτος στην Κέρκυρα, με εισήγηση του Μιχάλη Γρηγορίου ο Βραζιλιάνος κεντρικός κυνηγός Ροτζέριο Τουράμ και κυριολεκτικά έχει αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος, τα στατιστικά του είναι μακράν τα καλύτερα από κάθε άλλο κεντρικό κυνηγό στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για όλες τις κατηγορίες που μπορεί κανείς να τον κρίνει. Δεν κάνουν λάθος για τον βραζιλιάνο φορ που έχει πραγματικά κερδίσει τις καρδιές όλων στο νησί και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Σούπερ Λίγκα (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Βέβαια το να είσαι πρώτος σε τελικές προσπάθειες (41 σύνολο σε 12 αγώνες) είναι γιατί ουσιαστικά η ομάδα έχει χτίσει μεγάλο μέρος των επιθετικών προσπαθειών πάνω στον Τουράμ, αλλά και το ότι έχει σκοράρει μόλις 4 φορές δείχνει ότι δεν είναι ο κλασικός γκολτζής, αυτός που  ξέρει να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, ίσως είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν παίζει σε μια κορυφαία ομάδα της χώρας, ή στο εξωτερικό σε μεγάλο πρωτάθλημα.

Αν κάποιος λοιπόν αρχίσει και... χαζεύει τις ατομικές στατιστικές κατηγορίες της Σούπερ Λιγκ, κατά πάσα πιθανότητα θα «βαρεθεί» να βλέπει ένα όνομα, αυτό του Ροτζέριο Τουράμ. Ο φορ της Κέρκυρας βρίσκεται ψηλά σε όλες όσες αφορούν τους επιθετικογενείς παίκτες και είναι λογικό γιατί συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές της Κέρκυρας.
 
ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΜ
*1ος σε τελικές προσπάθειες με 41.
*1ος σε κερδισμένες κεφαλιές εντός της αντίπαλης περιοχής με 11.
*2ος σε «τελειώματα» εντός της αντίπαλης περιοχής με 19.
*2ος σε δοκάρια με 2.
*4ος σκόρερ της κατηγορίας με τέσσερα τέρματα.
*4ος σε κερδισμένα φάουλ με 34.
*4ος σε χρόνο συμμετοχής καθώς έχει αγωνιστεί σε 1.086' (πλην πορτιέρο).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ