Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Κάτω τα χέρια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
01 Δεκεμβρίου 2022 / 14:21

«Η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν προβληματίζεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας ιατρών να τους στηρίζει»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των υγειονομικών δηλώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης.

«Σήμερα κινητοποιήθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο- έκτρωμα του Υπ. Υγείας, με το οποίο επιχειρείται πλήρης εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Το Ε.Σ.Υ. υποβαθμίζεται τραγικά και οι ασθενείς ή θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και  χειρουργεία ή θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Οι γιατροί, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν βλέπουν καμία ουσιαστική αύξηση στα εισοδήματά τους, ενώ με τις διατάξεις του νομοσχεδίου η κυβέρνηση των «αρίστων» ανοίγει την κερκόπορτα για  άρση της μονιμότητας, δίνοντας το δικαίωμα στους μεν νοσοκομειακούς γιατρούς να εκτελούν ιδιωτικό έργο, στους δε ιδιώτες να χειρουργούν στο ΕΣΥ.  

Ασθενείς δύο ταχυτήτων και γιατροί σε πλήρη απαξίωση, αυτό θα ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση των «αρίστων». Και δεν προβληματίζεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας ιατρών να τους στηρίζει!

Στην ομιλία μου σήμερα στη Βουλή, θα μεταφέρω την φωνή αγανάκτησης και αντίστασης της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Ιατρικού Συλλόγου, όπως εκφράστηκαν με τις ανακοινώσεις τους για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα, που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.  

Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους, στις σημερινές κινητοποιήσεις τους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης, στελέχωση και στήριξη του Ε.Σ.Υ.»