Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επισημότητα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα (photo gallery)

Παρέλαση
28 Οκτωβρίου 2022 / 11:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mε την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα, ξεκίνησε στις 12.15 μ.μ. με την συμμετοχή προσκόπων, μαθητών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και των Φιλαρμονικών.

Νωρίτερα στις 11 το πρωί, προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μίρκα Παλιούρα.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία βρίσκεται από χθες στην Κέρκυρα, όπου και είχε επαφές με γιατρούς, εργαζόμενους και Διοικηση στο Νοσοκομείο για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε υπό την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς του νησιού.

Το απόγευμα συνάντησε τον Μητροπολίτη, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας ενώ αργότερα είχε σύσκεψη με την τοπική οργάνωση της ΝΔ (ΔΕΕΠ).