Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύει το «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων»

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
12 Αυγούστου 2022 / 13:03

Στόχος η δημιουργία μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας

 
ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα από συναδέλφους στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με έδρα το Αργοστόλι, όπως ανακοίνωσε ο Πρύτανης, κ. Ανδρέας Φλώρος.
 
Πρόκειται για την ίδρυση του «Παγκόσμιου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων - Ionian Hall of Science», το οποίο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του σημαντικού δυναμικού των ανά τον κόσμο Επτανησίων επιστημόνων και στη διαμόρφωση διεπιστημονικών συνεργιών προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας των νησιών του Ιονίου Πελάγους.



 



Την πρωτοβουλία της ίδρυσης έλαβε το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, υπό τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Άγη Κονιδάρη, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που θα συμβάλλει στην προώθηση της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών στα Επτάνησα.
 
Ήδη δεκάδες επιστήμονες από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ, αλλά και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά υπό την σκέπη του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν γίνει μέλη του Ionian Hall of Science. Η εναρκτήρια εκδήλωση της σχετικής ιδρυτικής δράσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων στην Κεφαλονιά.