Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση της τοπικής ΝΔ για ζητήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΔΕΕΠ
28 Ιανουαρίου 2022 / 16:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο είχε

την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Ν.Δ. Σπύρος Παντελιός μαζί με την Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας Ελένη Βουσολίνου Ανυφαντή.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ για ζητήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

- στα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία του για την τοπική οικονομία σε όλα τα Ιόνια νησιά

- στο ότι είναι ένα από τα πανεπιστήμια που έχει αξιολογηθεί στην ανώτερη κατηγορία (fully compliant) σύμφωνα με τις αρχές προτύπου ποιότητας της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κάτι που αποδεικνύει την υψηλή του αξία.

-στο ζήτημα των αιώνιων φοιτητών, της ελάχιστης  βάσης εισαγωγής κ.α.

-στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ι.Π. όπως η γραφειοκρατία, η έλλειψη  διοικητικού και διδακτικού προσωπικού, το στεγαστικό, η σίτιση των φοιτητών, τα μικρά χρηματικά ποσά που προορίζεται για ερευνητικά προγράμματα.

Ο Πρύτανης τόνισε ότι τόσο η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου όσο και ο Βουλευτής Στέφανος Γκίκας είναι μεταξύ των πολιτικών παραγόντων του τόπου μας που προωθούν σταθερά την περαιτέρω ανάκαμψη του Ι.Π. από τα χρονίζοντα προβλήματά του.

Τέλος, το πρόσφατα διαμορφωμένο ψηφιακό οργανόγραμμα, όπως και η αναμενομένη  ενδυνάμωση του διδακτικού προσωπικού θα δώσουν ένα νέο χαρακτήρα στη λειτουργία του Ι. Πανεπιστημίου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Ν.Δ Σπύρος Παντελιός ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ι.Π Ανδρέα Φλώρο για την ενημέρωση και του υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τους αρμόδιους για την επίλυση των προβλημάτων του Ιόνιου Πανεπιστήμιου