Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Περιφέρεια αναζητά τη Χρυσή Τομή για το Σολάρι» λέει η ΝΔ Κέρκυρας

Σολάρι
25 Αυγούστου 2021 / 15:26

«Συμμεριζόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών στο Σολάρι»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αναζητείται η Χρυσή Τομή από την Περιφέρεια» επισημαίνει η ΔΕΕΠ: «Έχουμε γίνει δέκτες της ανησυχίας των επιχειρήσεων της περιοχής «Σολάρι» για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων που αφορούν την περιοχή τους. Και παρότι δεν ζήτησαν συνάντηση μαζί μας, εντούτοις συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και χαιρετίζουμε την δημιουργία του Συλλόγου που τους εκπροσωπεί, τον όποιον συνέστησαν με αφορμή το φλέγον αυτό ζήτημα.

Πρόκειται, εξάλλου, για την πιο εμπορική περιοχή της Κερκυρας, που συντηρεί υγιείς επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, έχει ιδιαίτερη κίνηση, χειμώνα - καλοκαίρι, και εκεί απασχολείται και βιοπορίζεται ένα μεγάλο μέρος του κερκυραϊκού οικονομικού δυναμικού.

Απο την άλλη μεριά έχει περάσει σε όλους, λάθος ίσως, ότι η ΠΙΝ έχει ήδη αποφασίσει και ότι ήδη εφαρμόζει ένα νέο μοντέλο απόλυτης μη στάσης και μη στάθμευσης στην περιοχή. Αυτό δεν είναι ακριβές, αφού η αλήθεια είναι ότι για 2 εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν προσωρινές μετρήσεις, από μεριάς ΠΙΝ, για να καταλήξει σε ποιο μοντέλο θα υιοθετηθεί. Μάλιστα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια κλίνει προς το μοντέλο της οριοθετημένης στάσης, που ίσως τελικά λύσει το πρόβλημα της σημερινής άναρχης στάθμευσης, με τις λιγότερες απώλειες για όλους.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να δουλέψουν και να μην εμποδιστεί το έργο και η δραστηριότητα τους και από τη άλλη μεριά ο ζωτικός αυτός δρόμος είναι σκόπιμο να «αποεμφραγματοποιηθει». Αναζητείται η χρυσή τομή. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες πρέπει να εισακουστούν και είμαστε βέβαιοι ότι η ΠΙΝ θα τείνει ευήκοον ους στις αγωνίες τους, πριν τις τελικές της αποφάσεις».