Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για την απαξίωση του Βίδο

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
05 Ιουνίου 2021 / 10:32

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι Δημοτικές αρχές (και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Βίδο) απαξιώνουν τον χαρακτήρα του νησιού και λόγω δικών τους αδυναμιών χάνονται αλλεπάλληλες κατασκηνωτικές χρονιές, ενώ η μεταφορά στο νησί γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο δύσκολη, υποστηρίζει η ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συμβολική διαμαρτυρία για την απαξίωση του Βίδο καλεί αύριο στις 12 μ.μ. η ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στο σημείο αναχώρησης του δημοτικού καϊκιού (στη Σπηλιά).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Βίδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια των Κερκυραίων και κυρίως της νεολαίας. Είναι χώρος ιστορικής μνήμης και μοναδικού φυσικού κάλλους.  Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι Δημοτικές αρχές (και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Βίδο) απαξιώνουν τον χαρακτήρα του νησιού και λόγω δικών τους αδυναμιών χάνονται αλλεπάλληλες κατασκηνωτικές χρονιές, ενώ η μεταφορά στο νησί γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο δύσκολη. Το βασικότερο δε, είναι ότι η εσκεμμένη απαξίωση του νησιού έχει ως απώτερο σκοπό την παραχώρηση της χρήσης του σε μεγάλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Η δημοτική αρχή, άλλωστε,  μας έχει δείξει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι συντάσσεται πλήρως με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ακολουθεί με ευλάβεια και με όρους υποτέλειας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του IKOS, αδιαφορώντας πλήρως για τους δημότες και τη νεολαία (όπως έγινε με τον Ερημίτη, το Club Med κλπ).
 
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους Κερκυραίους/ες σε συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή 06/06/2021 και ώρα 12:00 στο σημείο αναχώρησης του δημοτικού καϊκιού (στη Σπηλιά), προκειμένου να δείξουμε την αγανάκτησή μας για την απαξίωση του Βίδο και την αντίθεσή μας στους απώτερους σκοπούς της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης.