Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για το Corfu Mountain Trail το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου

Corfu Mountain Trail
20 Μαΐου 2021 / 13:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή 300 αθλητών από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του ορεινού τρεξίματος, θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα για ένατη χρονιά ο αγώνας Corfu Mountain Trail.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλοτουριστικό event που έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαίων αθλητών, λόγω της άψογης διοργάνωσης αλλά και των εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομών με κατάλληλα σηματοδοτημένα μονοπάτια μέσα στην κερκυραϊκή φύση και τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, η ποικιλομορφία του κερκυραϊκού φυσικού περιβάλλοντος και οι ήπιες κλιματικές συνθήκες είναι τα μεγάλα ατού του event. Δεν είναι τυχαίο που το 65% περίπου των συμμετεχόντων είναι αλλοδαποί, οι οποίοι συνδυάζουν αθλητισμό και τουρισμό.



Οι διαδρομές

Ο αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές των 10km, 20km, 40km και 110km (Ultra Trail), οι οποίες θα έχουν αφετηρία σε διαφορετικές ώρες για λόγους τήρησης των μέτρων προστασίας. 

Το Σάββατο 22 Μαΐου στις 6 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας των 110χλμ από τον Ύψο, ο οποίος θα έχει τερματισμό στη Μεσογγή.
Στις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο αγώνας των 40 χλμ με εκκίνηση και άφιξη στη Μεσογγή.
Την Κυριακή 23 Μαΐου στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας των 20 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στη Μεσογγή
Στις 9.40 θα ξεκινήσει ο αγώνας των 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στη Μεσογγή.  

O κορυφαίος πρωταθλητής Ludovic Pommeret

Η οργανωτική ομάδα του Corfu Mountain Trail καταβάλλει σκληρές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια με σκοπό την καλύτερη δυνατή απήχηση σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς και την προσέλκυση αθλητών διεθνούς εμβέλειας.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο κορυφαίος πρωταθλητής Ludovic Pommeret. Αθλητής με εντυπωσιακή πορεία στο παγκόσμιο προσκήνιο του trail running, o 46χρονος Pommeret ήταν ο νικητής του θρυλικού ορεινού αγώνα UTMB® το 2016 (171km / 10075m+) με χρόνο 22 ώρες, αλλά και παρών στο βάθρο της 3ης θέσης του αγώνα CCC® (100.2km / 6150m+) το 2017 και του TDS® (145.5km / 9125m+) το 2019.







Ο αγώνας θα διεξαχθεί με όλους τους κανονισμούς προστασίας της δημόσιας υγείας των αθλητικών events με ασφάλεια για συμμετέχοντες και διοργανωτές.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.