Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας: Εικονική μετακίνηση στη Φλωρεντία με το Erasmus

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
13 Απριλίου 2021 / 13:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων με τίτλο «Πηδώντας τα εμπόδια, προσεγγίζοντας την Ευρώπη» για την εβδομάδα από 5/04 έως και 9/04/2021,

το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας πραγματοποίησε εικονική μετακίνηση (virtual mobility) στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Το σχολείο εκπροσώπησε ο Δ/ντης του σχολείου Μιλτιάδης Μελισσάς, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και οι καθηγήτριες Αθανασία Καββαδία Μαθηματικός-Φυσικός και η Βασιλική Κατσίκα, Πληροφορικός-Φυσικός.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο «Ψηφιακά μέσα: η τάξη του μέλλοντος», από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό επιμόρφωσης ‘Europass Teacher Academy’, ειδικά σχεδιασμένο για καθηγητές που θέλουν να εφοδιαστούν με την πρακτική γνώση χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων (web 2.0) στην εκπαίδευση.

Οι καθηγητές έμαθαν να μιλούν την «ίδια γλώσσα» μ’ αυτή της νέας γενιάς μαθητών που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας κοινό κώδικα επικοινωνίας για μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία και τεχνικές μάθησης που διαμορφώνουν τη «ψηφιακή τάξη του μέλλοντος».

Η ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν μοναδική, αφού είχαν την ευκαιρία ν’ έρθουν σε επαφή με Ιταλούς συναδέλφους τους ανταλλάσσοντας ιδέες και καλές πρακτικές που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στο νέο ψηφιακό κόσμο.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι καθηγητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο θα μεταδώσουν και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου τις γνώσεις τους, τις τεχνικές και τις μεθόδους διδασκαλίας που αποκτήθηκαν ώστε όλοι μαζί να υλοποιήσουν δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες μάθησης με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές.