Αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, κάμπτεται ο ιός, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα

Αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, κάμπτεται ο ιός, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα

Καθώς η Ιταλία συνεχίζει να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού της, οι γιατροί σε όλη τη χώρα θα μπορούν να χορηγούν τα εμβόλια AstraZeneca σε άτομα και κάτω των 65 ετών.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να καταρτίσει έναν οδικό χάρτη για να διευκολύνει την Αγγλία να αποφύγει το τρίτο εθνικό απαγορευτικό εφόσον οι προσπάθειες εμβολιασμού αποδεικνύονται επιτυχημένες.

22
Φεβρουαρίου / 2021

- Η Ουκρανία συμφώνησε να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου COVID-19 που θα λάβει από την αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Novavax σε 15 εκατομμύρια. Οι πρώτες δόσεις του αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μέχρι τον Ιούλιο.

- Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας έχει αρχίσει να διευρύνεται ενώ ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko ανακοίνωσε σχέδια για εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

- Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε περισσότερα από τα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν ανοίξει ξανά για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

- Μια νέα μελέτη από τη Σκωτία διαπίστωσε ότι τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Oxford University-AstraZeneca μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας έως και 85% και 94% αντίστοιχα.

- Για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, η περιοχή γύρω από τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περάσει σε μερικό απαγορευτικό λόγω αυξανόμενων λοιμώξεων. Η χώρα στο σύνολό της δεν βρίσκεται σε κατάσταση γενικού απαγορευτικού αλλά παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

- Η κηδεία του καπετάνιου Tom Moore, του βετεράνου του Βρετανικού Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο. Η οικογένειά του υπενθύμισε στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

- Η GlaxoSmithKline της Βρετανίας και η Sanofi της Γαλλίας έχουν ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο COVID-19 με βάση τις πρωτεΐνες. Ελπίζουν ότι θα εγκριθεί για χρήση προς το τέλος του έτους.