Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακές συζητήσεις «Zero Waste» - Το πρόγραμμα

Zero Waste
07 Ιανουαρίου 2021 / 10:26

Λίγα λόγια για τις διαδικτυακές συζητήσεις zero waste - Τι έιναι - Τρόποι εφαρμογής σε μικρούς και μεγάλους Δήμους - Εφαρμοσμένα παραδείγματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. H Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Ελλάδα, Waste.gr, υποδέχεται την νέα χρονιά 2021 με ευρωπαϊκό αέρα προσεγγίζοντας επιτυχημένες μεθοδολογίες διαχείρισης απορριμμάτων με υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και ανάκτησης φυσικών πόρων όχι με μία, όχι με δύο αλλά τρεις διαδοχικές διαδικτυακές συζητήσεις με τον γενικό τίτλο: “Zero Waste: Interviews with the Pioneers” (Μηδενικά απόβλητα: Συνεντεύξεις με τους πρωτοπόρους).

Φιλοξενούμενοι της Πρωτοβουλίας είναι οι κ.κ. Enzo Favoino, Marco Mattiello και Susana Lopes, όλοι τους ειδικοί με πανευρωπαϊκή εμβέλεια ως πρωτοπόροι στην εφαρμογή προγραμμάτων για την πλέον σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων με βάση την φιλοσοφία των μηδενικών αποβλήτων.

Οι παρουσιάσεις και συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν στα αγγλικά στις 20.12.2020, υποτιτλίστηκαν στα ελληνικά και θα προβληθούν κατά τη διάρκεια των τριών διαδικτυακών συζητήσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στις 10 (E. Favoino), 17 (M. Mattiello) και 24 (S. Lopεs) Ιανουαρίου 2021, αντίστοιχα, σε ζωντανή ροή από τη σελίδα και την ομάδα μας στο Facebook.

Συμμετέχουν ευγενικά και σχολιάζουν τρεις σημαντικές προσωπικότητες του χώρου οι κ.κ. Vanya Veras (Γενική Γραμματέας Municipal Waste Europe), Αντώνης Μαυροπουλος (Σύμβουλος στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ) και Μαργαρίτα Καραβασίλη (Μέλος Παρατηρητηρίου Πολιτών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη).

Η γλώσσα των διαδυκτικών συζητήσεων θα είναι η ελληνική.

Παρακολουθήστε τις συζητήσεις ζωντανά στη σελίδα Facebook Waste.gr