Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

Νοσοκομείο Κέρκυρας
18 Οκτωβρίου 2020 / 21:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να ανακαλέσει δημόσια τις δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον του, καλεί ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Ντίνα Ιωάννου.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν η Πρόεδρος του Σωματείου κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να σχολιάσει την ποινή που επιβλήθηκε από τον νυν Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη στον Διευθυντή Χειρουργικής Καλλίνικο Χριστοδούλου, γεγονός άλλωστε που το Σωματείο καταδίκασε και με γραπτή του ανακοίνωση.  

Σε μια αποστροφή του λόγου της, η Ντίνα Ιωάννου, ισχυρίστηκε ότι τα ίδια γίνονταν και επί προηγούμενης διοίκησης, δήλωση που ο πρώην διοικητής χαρακτηρίζει κατηγορηματικά ως ψευδή, αήθη και δυσφημιστική.

«Αιτούμαι την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας καθώς δεν υπήρξε ποτέ κατά τη θητεία μου επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς ή λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία ΕΔΕ και χωρίς να έχει ενημερωθεί πρώτα η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας. Όλες δε οι αποφάσεις πειθαρχικών ποινών λαμβάνονταν από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου με ομόφωνες αποφάσεις και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων. Επιπλέον ουδέποτε επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε κάποιον ιατρό, επί της δικής μου διοίκησης στο νοσοκομείο.

Σας ζητώ δια της παρούσης να ανακαλέσετε δημόσια και με κάθε πρόσφορο μέσο τα όσα δυσφημιστικά, κακόβουλα και αήθη αναφέρατε για τον της τρόπο άσκησης διοίκησης από το πρόσωπο μου, τα οποία είναι ψευδή»
αναφέρει μεταξύ άλλων ο Φ. Κακαβίτσας στο εξώδικο.

Ο πρώην διοικητής κάνει λόγο για δυσφημιστικές διαδόσεις δήθεν γεγονότων, η διατύπωση των οποίων αγγίζει τα όρια του ποινικού δικαίου και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας. «Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνω πως θα κινηθώ με κάθε νόμιμο μέσο δια της δικαστικής οδού, για τη βλάβη που προκαλέσατε με τις δηλώσεις σας αυτές τις ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό μου, τις οποίες αποκρούω ως κακοήθεις και θεωρώ ότι έχει στόχο έχουν να πλήξει τόσο εμένα τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου την περίοδο που διετέλεσα διοικητής». 

Η εξώδικη διαμαρτυρία, όπως δήλωσε ο Φ. Κακαβίτσας, θα επιδοθεί αρμοδίως τη Δευτέρα.