Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεμπλόνι: Ναι στην αποκατάσταση, όχι στο δεματοποιητή

Σύλλογος Τεμπλονίου
03 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κλίμα προβληματισμού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του Συλλόγου Τεμπλονίου.

Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Περιφέρειας την Τετάρτη, ενημέρωσαν τα μέλη και τους περιοίκους για τα όσα διημείφθησαν και για τις δεσμεύσεις το Δημάρχου στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αποκατάστασης.  
Οι εργασίες υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλαδή τα έργα της βιολόγησης και του βιοαερίου βρίσκουν σύμφωνους τους κατοίκους, οι οποίοι τα θεωρούν απαραίτητα.
Το αγκάθι του δεματοποιητή όμως υφίσταται: η απόφαση του Συλλόγου εμμένει στην αντίθεσή της στην εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή και στην οποιαδήποτε διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή του ΧΥΤΑ-χωματερής.
Ως προς το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, έγιναν διερευνητικές συζητήσεις και προτάσεις που προσανατολίζονται σε μια σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, χωρίς να έχει τεθεί θέμα κατάληψης του ΧΥΤΑ αλλά και χωρίς να έχει αποκλειστεί. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τεμπλονίου: «Σε  κάθε  περίπτωση  επιφυλασσόμεθα  για  μελλοντικές  δυναμικές  κινητοποιήσεις».

Αναλυτικά τα αιτήματα των κατοίκων Τεμπλονίου και Μέσης Κέρκυρας όπως εκφράστηκαν μετά την την τελευταία τους συνέλευση:
« Σε   καμία  περίπτωση  δεν  δεχόμαστε  την  τοποθέτηση  της  συστοιχίας  των  μηχανημάτων  του  δεματοποιητη  απορριμμάτων  για  το  μεσοδιάστημα  έως  την  ολοκληρωμένη  διαχείριση  στην  περιοχή  του  Τεμπλονιου.
Σε  ότι  αφορά  την  εγκατάσταση  της  ΟΕΔΑ  η  οποία  σήμερα   είναι  χωροθετημενη  στον  υπάρχοντα  ΠΕΣΔΑ  για  την  ίδια  περιοχή  από  το  2011  ζητούμε
την  υλοποίηση    των  δεσμεύσεων  της  Δημοτικής  και Περιφερειακής   αρχής  και  του  υπουργού κ.  Κουρουμπλη,  ο  οποίος  γι αυτό  τον  λόγο  ήρθε  και  στην  Κέρκυρα,  δεσμευόμενος ενώπιων  των κατοίκων της  ευρύτερης  περιοχής     Τεμπλονιου   αλλά  και  του  Κερκυραϊκού  λαού  ότι   θα  αποκλειστεί  η  περιοχή  μας  από την  έρευνα   του  όποιου  δημόσιου  η  ιδιωτικού  φορέα  προς  εξεύρεση  χώρων  εγκατάστασης  της  ΟΕΔΑ στην  Κέρκυρα».