Μείωση 49% στις αφίξεις Αυγούστου στο αεροδρόμιο Κέρκυρας

Μείωση 49% στις αφίξεις Αυγούστου στο αεροδρόμιο Κέρκυρας

Μείωση 79% από την αρχή του έτους

15
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη δημοσίευση των στοιχείων κίνησης του Αυγούστου, αποτυπώθηκε και σε νούμερα η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, όσον αφορά στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας. 

Οι προβλέψεις των τουριστικών παραγόντων της αγοράς, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν, με τις αφίξεις του οκταμήνου να έχουν σημειώσει πτώση που αγγίζει το 80%.
Στο κλείσιμο του Αυγούστου, η Κέρκυρα έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του παραγωγικού έτους, που μέχρι πέρσι, σημείωνε κάθε χρόνο και καινούργιο ρεκόρ.
Σαν μαγική εικόνα, ο τουρισμός απλώς εξαφανίστηκε, με την εμφάνιση της πανδημίας. 

Τα πιο ιλλιγιώδη στατιστικά είναι αναμφισβήτητα (και αναμενόμενα) αυτά της καραντίνας του τριμήνου Μαρτίου-Ιουνίου, με μείωση από 75% έως και 100%.

Το σύνολο των επαγγελματιών είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στους δύο καλοκαιρινούς μήνες, ίσως και τον Σεπτέμβρη, για μια μείωση κατά το δυνατόν της ζημιάς.
Μπορεί τον Αύγουστο να σημειώθηκε η μικρότερη μείωση (-49%), ωστόσο συνολικά από την αρχή του έτους το κοντέρ βρίσκεται στο -79,2% για τις αφίξεις εξωτερικού και στο -55,7% για τις αφίξεις εσωτερικού.

Σε απόλυτους αριθμούς, το 2019 στο τέλος του Αυγούστου οι αφίξεις εξωτερικού από την αρχή του χρόνου είχαν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια (2.192.922), ενώ φέτος δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε μισό (456.988).

Στο εσωτερικό οι φετινές πτήσεις κυμάνθηκαν περίπου στο ήμισυ των περσινών (104.230 έναντι 235.280).  

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport: 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ