Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι συζήτησε ο Χάρης Θεοχάρης με τη ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κέρκυρας

Χάρης Θεοχάρης
12 Ιουλίου 2020 / 11:12

Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Γιάννης Κοντός και ο Υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού της ΔΕΕΠ Στέφανος Δημουλής.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ήταν να τεθούν στον Υπουργό τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Τουριστικός κλάδος στο νησί μας την τρέχουσα χρόνια. Ετέθησαν τα ζητήματα της δυσκολίας των επαγγελματιών και της έλλειψης πελατείας, του μη ανοίγματος πολλών ξενοδοχειακών μονάδων, της ανεργίας, κυρίως στον τομέα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, της δυσκολίας δανειοδότησης των μικροεπιχειρηματιών απο τις τράπεζες κλπ.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη και ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας, ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει ο,τι μπορεί περισσότερο από την φετινή σεζόν, και ότι λαμβάνεται μέριμνα για όλα τα προβλήματα αυτά, που εν πολλοίς είναι κοινά σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.
Σημαντικό ρόλο μάλιστα, στην τόνωση της αγοράς, θα παίξει και το πρόγραμμα των μικροπιστώσεων που θα τεθεί σε ισχύ άμεσα.

Η συνάντηση έληξε, με την διατύπωση του αιτήματος, από πλευράς της ΔΕΕΠ, για έμφαση στην άμεση τουριστική προβολή της Κέρκυρας, μέσω του Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να τονωθεί ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης και με την ταυτόχρονη δέσμευση του Υπουργού να λαμβάνει μέριμνα για τα θέματα της τουριστικής Κέρκυρας και να υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» Κέρκυρας και Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να επιλύεται δραστικά και άμεσα οτιδήποτε προκύψει.