Μείωση ενοικίου 40% στις επιχειρήσεις για Ιούλιο & Αύγουστο

Μείωση ενοικίου 40% στις επιχειρήσεις για Ιούλιο & Αύγουστο

από την συμβολική διαμαρτυρία των επιχειρηματιών εστίασης στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο (φωτό αρχείου / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και αφορά πληττόμενες επιχειρήσεις στους τομείς Τουρισμού, Εστίασης, Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού

10
Ιουλίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, να υπογράφει το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου την αντίστοιχη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.


ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΙΟ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει:

«Η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας.

Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».