Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άλλος για τη βάρκα μας!» - Ξεκινά το καΐκι του Δήμου για Βίδο (photos)

Βίδο
09 Ιουλίου 2020 / 15:12

Στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου, το παρθενικό δρομολόγιο του φρεσκαρισμένου καϊκιού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για το Βίδο - Καθημερινά δρομολόγια μέχρι τις 22:00

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αυτό ήταν! Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουλίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Βίδο, Σπύρος Νεράντζης, πήρε στα χέρια του και το τελευταίο έγγραφο, που απαιτείτο, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα τα δρομολόγια του προς το Βίδο το καΐκι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.



Αυτό που απέμενε ήταν η άδεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για το αξιόπλοο του καϊκιού και από τη στιγμή που το εν λόγω έγγραφο περιήλθε στα χέρια του Σπύρου Νεράντζη λύθηκαν τα χέρια του... Και οι κάβοι του καϊκιού!



Το καΐκι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του προς το Βίδο νωρίς-νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου, καθώς η παρθενική του βαρκάδα προς το απέναντι νησάκι θα γίνει στις 07:00... Με τη δροσούλα!



Αυτό θα γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση, με τα δρομολόγια να γίνονται ανά μία ώρα από τις 07:00 μέχρι τις 22:00 προκειμένου το καΐκι του Δήμου να μπορεί να εξυπηρετεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όλους όσοι επιθυμούν να μεταβούν από την Κέρκυρα στο Βίδο (και το αντίστροφο).





Το καΐκι χρειάστηκε αρκετή δουλειά προκειμένου να περιέλθει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, αυτό που μετράει ωστόσο, είναι ότι άπαντες πλέον θα μπορούν να μεταβούν στο Βίδο προκειμένου να περάσουν όμορφες καλοκαρινές στιγμές!