Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων- Κηδεμόνων Β. Κέρκυρας για τα σχολικά δρομολόγια

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
24 Ιανουαρίου 2024 / 12:34

"Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γονείς των μαθητών που δεν μεταφέρονται ακόμα με σχολικά λεωφορεία και εύλογα απορούν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη έστω των γόνιμων δρομολογίων που προέκυψαν από την τελευταία διαγωνιστική διαδικασία"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Το Δ.Σ. της Ένωσης ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης των δρομολογίων που έχουν κριθεί “άγονα” στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία. Ο κ. Ζήκος, εντεταλμένος Σύμβουλος, Υπεύθυνος τομέων Υγείας-Παιδείας μας διαβεβαίωσε ότι "βρίσκονται σε διαδικασία εξυπηρέτησης 10 εκ των 24 αδιάθετων δρομολογίων όπως επίσης γίνονται ενέργειες για την αποκατάσταση και των υπόλοιπων 14 ‘άγονων’ δρομολογίων" και συμπλήρωσε ότι "γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για εξεύρεση άμεσων και βιώσιμων λύσεων με γνώμονα την ασφάλεια και την απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς τις σχολικές μονάδες τους". Παράλληλα εξέφρασε την κατανόηση και την αμέριστη στήριξη της Π.Ι.Ν. και του ιδίου για την πολύμηνη ταλαιπωρία μαθητών και γονέων και επισήμανε ότι η αποκατάσταση των σχολικών μεταφορών αποτελεί προτεραιότητα παρά το ελάχιστο διάστημα από την ανάληψη της νέας περιφερειακής αρχής.

Συγκεκριμένα, από την “3η Πρόσκληση σε Διαπραγμάτευση για την Ανάθεση Υπηρεσιών Μεταφοράς Μαθητών στην Χωρική Αρμοδιότητα της ΠΕ Κέρκυρας”, η οποία δημοσιεύθηκε στις 22/12/2023, προέκυψε ενδιαφέρον για τα 10 από τα 24 δρομολόγια που προκηρύχθηκαν τα οποία βρίσκονται, όπως ενημερωθήκαμε, στο τελευταίο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Ειδικότερα για τη Βόρεια Κέρκυρα τα “γόνιμα” δρομολόγια είναι 4 και είναι τα εξής:

1. Βαλανιό-Δροσάτο-Χωρεπισκοποι-Τρουμπέτα-Καστελλάνοι Γύρου (κοινό δρομολόγιο σε Σχολικό Κέντρο Αγρού και Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού)

2. Χαμηλή Μαγουλάδων-Μαγουλάδες (κοινό δρομολόγιο σε Σχολικό Κέντρο Βελονάδων και Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών) Τσουκαλιό-Γουσάδες-Μέγα Υδρύ (Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών)

3. Πίθος Περίθειας-Βασιλικά Περίθειας-Κρινιάς Περίθειας (1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου)

4. Επίσκεψη-Λαζαράτικα-Αχαράβη (ανταπόκριση με λεωφορείο από Ρόδα για Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κασσιώπης).

 Υπάρχουν ακόμα 5 “άγονα” δρομολόγια με τα οποία μεταφέρονται 142 μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Βόρειας Κέρκυρας και πρόκειται να μπουν σε νέα σύντομη διαγωνιστική διαδικασία. Αυτά είναι:

1. Καββαδάδες-Ραχτάδες-Αρμενάδες-Δάφνη-Γαβράβες (Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού)

2. Άγιοι Δούλοι-Αγία Παρασκευή Καρουσάδων-Αγραφοί-Καβαλούρι-Αντιπερνοί-Καρουσάδες (κοινό δρομολόγιο σε Δημοτικό Σχολείο Καρουσάδων και Γυμνάσιο Καρουσάδων)

3. Κληματιά-Νυμφές-Ξανθάτες (2ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου και Νηπιαγωγείο Πλάτωνα).

4. Αφιώνας-Αρμενάδες (Σχολικό Κέντρο Βελονάδων)

5. Κρήνη-Αρκαδάδες-Αγρός (2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 2ο Ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας)

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γονείς των μαθητών που δεν μεταφέρονται ακόμα με σχολικά λεωφορεία και εύλογα απορούν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη έστω των γόνιμων δρομολογίων που προέκυψαν από την τελευταία διαγωνιστική διαδικασία. Επίκειται άμεση συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη με σκοπό τη λεπτομερέστερη ενημέρωση σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί γονείς και μαθητές. Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση όλων των δρομολογίων γι’ αυτή τη σχολική χρονιά και σε μια σταθερή λύση στο μέλλον, ώστε να μεταφέρονται όλοι οι μαθητές από και προς τα σχολεία τους καθημερινά και με ασφάλεια.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ