Δωρεά εξοπλισμού για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας από την IKOS

Δωρεά εξοπλισμού για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας από την IKOS

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραλαβή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου και για το Ειδικό Τμήμα Λοιμώξεων, δωρεάς της εταιρείας “IKOS ΔΑΣΙΑ Α.Ε.”

02
Ιουλίου / 2020

έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου. 
 
Η δωρεά, από την εταιρεία “IKOS ΔΑΣΙΑ Α.Ε.”, υπερβαίνει σε αξία το ποσόν των 50.000 ευρώ και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της εταιρείας “IKOS ΔΑΣΙΑ Α.Ε.”, για την αναβάθμιση της παροχής Υγειονομικών Υπηρεσιών, στο μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσηλευτικό ίδρυμα, στο Νησί μας.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας εκφράζει τις ευχαριστίες της, προς την εταιρεία “IKOS ΔΑΣΙΑ Α.Ε.” και επισημαίνει «Ευλπιστούμε η πράξη της να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς μιμητές».
 
Η Μερόπη Υδραίου δήλωσε:«Αποδίδει καρπούς η προσπάθειά μας για ενίσχυση του Νοσοκομείου σε υλικοτεχνική υποδομή»

Η Μ. Υδραίου, με επιστολές τις οποίες είχε αποστείλει σε σειρά μεγάλων ξενοδοχειακών και επιχειρηματικών ομίλων εντός και εκτός του νησιού απηύθηνε  έκκληση κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω πανδημίας του covid 19 για την στήριξη τόσο του Νοσοκομείου σε υγειονομικό υλικό και υλικοτεχνικές υποδομές όσο και του ίδιου του Δήμου σε ό,τι αφορά τις παροχές πρόνοιας με τις οποίες είναι επιφορτισμένος.
Στόχος της Δημάρχου ήταν και παραμένει να ενισχυθεί το Νοσοκομείο αλλά και ο Δήμος με το απαραίτητο υλικό προκειμένου να βοηθηθούν οι εν λόγω δομές στην προσπάθεια που κάνουν για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ήδη, έχει γίνει έγκριση της αποδοχής της συγκεκριμένης δωρεάς από την 6η ΥΠΕ ενώ η παραλαβή θα γίνει απευθείας από την διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Τι περιλαμβάνει η δωρεά

Ειδικότερα, το κόστος της δωρεάς του IKOS-ΔΑΣΙΑ Α.Ε. ανέρχεται στα  50.885 ευρώ συνολικά και περιλαμβάνει τον παρακάτω ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό:
-2 συσκευών παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου airvo2, κόστους 7.000 ευρώ.
-2 Ventilators IP-725Bi-Level PAP κόστους 9.800 ευρώ.
-2 Συσκευών μοντέλο ICON + C-PAP κόστους 1.800 ευρώ.
-Ενός ηλεκτροκαρδιογράφου EDAN Instruments, INC, SE 6018, κόστους 1.250 ευτρώ.
-Μιας τροχήλατης βάσης κόστους 320 ευρώ.
-2 μόνιτορ Edan Instruments, INC, M3A οξυμετρίας και αναίμακτης πίεσης DYNAMAP, κόστους 1.500 ευρώ.
-2 λαρυγγοσκοπίων King Vision a-blade kit, κόστους 4.800 ευρώ.
-2 τροχήλατων ηλεκτρικών αναρροφήσεων, μοντέλο C451, κόστους 6.500 ευρώ.
-Ενός απινιδωτή Samaritan 500 P Ηeartsine με KARPA (Συμβουλο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης CPR) κόστους 1.300 ευρώ.
-Ενός απινιδωτή Rescue 230 Biphasic Defibrilator with pacemaker κόστους 4.455 ευρώ.
-Ενός μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων Infinity Acute Care System with C700, κόστους 12.000 ευρώ.

Υδραίου: Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, οι ανάγκες είναι μεγάλες

«Εξ αρχής, με επιστολή μου ζήτησα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου λίστα με τις ανάγκες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στους δυο τομείς που προανέφερα και βάσει αυτής της καταγραφής απευθύνθηκα σε μεγάλους επιχειρηματικούς και ξενοδοχειακούς ομίλους. Σήμερα εκφράζω την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου για το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζει να φαίνεται εμπράκτως ότι αποδίδει καρπούς. Θέλω να τονίσω ότι οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα καθώς γνωρίζουμε και το ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και το ότι θα βρίσκεται εδώ για αρκετό καιρό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και υγειονομικού υλικού. Εκφράζω σήμερα και δημόσια τις ευχαριστίες μου προς την διοίκηση του IKOS ΔΑΣΙΑ Α.Ε. για την ανταπόκριση στο αίτημά μου και για την προσφορά αυτή η οποία ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο μας. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην αγαστή συνεργασία μας με τον κ. Διοικητή του Νοσοκομείου η οποία αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι αποτελεσματική και δηλώνουμε αρωγός ως Δήμος στις ανάγκες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στο μέτρο των δυνατοτήτων μας προς όφελος της υγείας των πολιτών και των επισκεπτών μας.».