Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΓΕΣΥΚ: «Τέλος στην κοροϊδία περί υγειονομικών δυνατοτήτων στην Κέρκυρα»

ΕΓΕΣΥΚ
07 Ιουνίου 2020 / 09:14

«Καμπανάκι» από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι ζητούν άμεσα προκήρυξη όλων των ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, αλλά και επιπλέον προσλήψεις ιατρικού & παραϊατρικού προσωπικού για την κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω πανδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση σε πολύ σκληρή γλώσσα εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) αναφερομένη στον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί το Νοσοκομείο, αλλά και οι υπόλοιπες δομές υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών, αποτελεί κοροϊδία το ότι η Κέρκυρα καυχιέται ότι διαθέτεινοσηλευτικό ίδρυμα με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ακόμα και για να γίνει νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Η ΕΓΕΣΥΚ καυτηριάζει το γεγονός ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη στο Γ.Ν.Κ. τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας επί της ουσίας λειτούργησε σε ανάλογες συνθήκες μ' αυτές των ιταλικών νοσοκομείων (σ.σ. αναστολή αδειών, «κατάργηση» ειδικοτήτων στους γιατρούς και τοποθέτησή τους όπου υπήρχε ανάγκη κτλ), με τη διαφορά ότι στη γειτονική χώρα υπήρχαν πολλές χιλιάδες νεκροί, ενώ στην Κέρκυρα απλώς καταγράφηκαν τέσσερα κρούσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών της ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας έχει ως εξής:

«Την εποχή της άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, μετά την μοναδική ευκαιρία για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κάνοντας ένα απολογισμό των πεπραγμένων στις δομές υγείας του νησιού, αισθανόμαστε μόνο κοροϊδία και απογοήτευση.

Ίσες προσλήψεις με τις αποχωρήσεις ιατρών με αποτέλεσμα κανένας επιπλέον ιατρός δεν προσελήφθη ούτε στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού, ούτε στα κέντρα υγείας του νησιού, ούτε τελικά στο ΕΚΑΒ. Κι όμως κάποιοι διαφημίζουν και καμαρώνουν για ολόκληρο όροφο με κλίνες που διατέθηκαν αποκλειστικά για τη νοσηλεία υπόπτων κρουσμάτων, για επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό και ενός επιπλέον τμήματος επειγόντων περιστατικών για την υποδοχή υπόπτων κρουσμάτων, το λεγόμενο κορωνοΤΕΠ, που λειτουργεί πλέον στο νοσοκομείο.

Μα πώς λειτουργούν όλα αυτά; Με τις γνωστές μεθόδους εξουθένωσης του ήδη υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού και “απονομής τίτλων ειδικότητας”.

Αναστέλλουμε άδειες, τραβάμε από ’δώ τους Πνευμονολόγους, στέλνουμε στο κορωνοΤΕΠ ΩΡΛ, Χειρουργούς, Ορθοπεδικούς και όποιον άλλον…, βαφτίζουμε επειγοντολόγους τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας. Πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην Ιταλία όταν έφευγαν καμιόνια με νεκρούς από τα νοσοκομεία, εμείς αναγκαζόμαστε να τις εφαρμόζουμε με 4 κρούσματα στο νησί!

Άκόμα και για το μηχάνημα PCR που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο και μπαίνει σε λίγο σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας (κι αυτό δωρεά όπως ό,τι εξοπλισμός και αναλώσιμο έχει έρθει μέχρι τώρα) ούτε μια πρόσληψη λες και οι μικροβιολόγοι – βιολόγοι που θα το αναλάβουν δε θα παραμείνουν επιφορτισμένοι και με την κάλυψη όλων των υπολοίπων λειτουργιών των κλινικών!

Και θα μας κάνουν λέει και νοσοκομείο αναφοράς!!!

Και είμαστε “έτοιμοι” να υποδεχτούμε τουρίστες!!!

Επειδή την άγνοια και την βλακεία την παραβλέπουμε, αλλά την κοροϊδία και την αδιαφορία όχι… Επειδή δεν θα μας σώζει πάντα ο Άγιος…

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία για τις δήθεν υγειονομικές δυνατότητες που απέκτησε ξαφνικά το νησί μας με μηδέν προσλήψεις.

Να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι θέσεις τουλάχιστον του οργανογράμματος του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας που ήταν ήδη απαραίτητες προ κορωνοϊού.

Να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για να μπορούν καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες.

Πριν – μακάρι να βγούμε ψεύτες – έρθει στα αλήθεια ο κορωνοϊός και θρηνήσουμε πραγματικά τους δικούς μας ανθρώπους».