Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξαν τα εμβληματικά, ευρωπαϊκά μουσεία μετά τρεις μήνες

κορονοϊός
06 Ιουνίου 2020 / 16:07

Το πιο διάσημο μουσείο της Μαδρίτης, το Prado, άνοιξε ξανά τις πόρτες του στους επισκέπτες το Σάββατο για πρώτη φορά μετά τρεις μήνες. Τα δύο άλλα κύρια μουσεία της Μαδρίτης, το Reina Sofia και το Thyssen-Bornemisza, ανοίγουν επίσης.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ζήτησε από όλους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού. 
 
- Η United Airlines ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις αίθουσες για τα πληρώματα σε διάφορα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου της Φρανκφούρτης, καθώς η αεροπορική βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον COVID-19.
 
- Η Πολωνία ανακοίνωσε σχέδια για παράταση της απαγόρευσης των διεθνών πτήσεων έως τις 16 Ιουνίου τουλάχιστον, δηλ. μια μέρα ακόμα απ' όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά.
 
- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν σε 185.416. Οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 33, συνολικά από την αρχή της πανδημίας 8.666.
 
- Η Ρωσία ανέφερε 8.855 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 458.689. Οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 187, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 5.717.
 
- Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την υποχρέωση βίζας για τουρίστες από την Κίνα, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα αραβικά κράτη σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
 
- Οι ιταλικές λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, καθώς η χώρα βγαίνει σιγά, σιγά από μια αυστηρή καραντίνα.